Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις κατά αγοριών εισηγείται ο εισαγγελέας

Το εδώλιο του κατηγορουμένου για τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου πατέρα Αντώνιο δείχνει με πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός ζητώντας την παραπομπή του για σεξουαλικές πράξεις που φέρονται να έχουν τελεστεί σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022.

Με πολυσέλιδη πρότασή του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κρίνοντας επαρκείς τις ενδείξεις ενοχής σε βάρος του για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός απορρίπτει τους ισχυρισμούς του πατέρα Αντώνιου, θεωρώντας πως οι καταγγελίες σε βάρος του από τους δύο πρώην τροφίμους στη δομή, επιβεβαιώνονται από «πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες).

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κατηγορούμενος κληρικός σε διαφορετικούς χρόνους είχε επιδείξει πανομοιότυπη συμπεριφορά στους ανηλίκους με σκοπό «να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας τους».

Στις ενέργειες αυτές προχωρούσε, όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού, με διάφορους τρόπους στα πλαίσια της προσωπικής επικοινωνίας που είχε με τους ανήλικους».

Για την υπόθεση αυτή ο εισαγγελέας είχε προτείνει και πριν από μερικούς μήνες την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη αλλά, ακολούθησε συμπληρωματική ανάκριση, ύστερα από νέα στοιχεία, προκειμένου να ληφθούν δύο καταθέσεις και να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ο πατέρας Αντώνιος ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος , την ώρα μάλιστα που σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης για τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ίδιος και επτά πρώην εργαζόμενοι της δομής.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Αλβανός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 35χρονο στις φυλακές Κορυδαλλού
Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα-Αρνήθηκε ότι εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα
Ύδρα: Άφησαν τους ολιγάρχες να φύγουν χωρίς να καταθέσουν, ήταν στην παραλία όταν ξέσπασε η φωτιά
Νεκρός 20χρονος Ελλαδίτης, ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Γερμανία-Πώς έγινε η επίθεση, σε σοκ οι γονείς του
Δολοφόνος, ληστής, δραπέτης και τώρα νεκρός-Ποιος είναι ο 35χρονος που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου
Συγκλονίζει η μητέρα του Καραϊβάζ-«Να βρεθούν αυτοί που έδωσαν την εντολή, άλλο αίμα να μη χυθεί»
Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού Περσεφόνη για τη φωτιά στην Ύδρα
Ισχυρές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με κλείσιμο Αυγής και αποχωρήσεις στελεχών
Άγρια συμπλοκή με μαχαίρια στις φυλακές Κορυδαλλού-Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Να προχωρήσουμε σε δυναμική επανεκκίνηση, είπε ο Μητσοτάκης σε ΚΟ ΝΔ