«Χάραξαν το αυτοκίνητό της, θανάτωσαν το κατοικίδιό της»-Νέες αποκαλύψεις για τον εφιάλτη της τρανς

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την περίπτωση της τρανς κοπέλας στην επαρχία Αμμοχώστου, που είχε αναφερθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, με την οργάνωση που εκπροσωπεί τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να αναφέρει πως οι δράστες θανάτωσαν μέχρι και το κατοικίδιό της. Στο μεταξύ, κατόπιν εορτής και μετά τις αποκαλύψεις η Αστυνομία αποφάσισε να αναλάβει δράση και να διερευνήσει την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει καταγγελίες και στο παρελθόν χωρίς καμία ανταπόκριση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η ACCEPT, η τρανς κοπέλα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους του χωριού της, επειδή άτομα την ακολουθούν και την χλευάζουν. «Χάραξαν το αυτοκίνητό της. Θανάτωσαν το κατοικίδιο της. Μπαίνουν στην αυλή του σπιτιού της και προκαλούν ζημιές. Γράφουν συνθήματα μίσους και απειλών στους τοίχους του σπιτιού της, κλπ».

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως μετά από τη δημόσια καταγγελία της Accept, το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά υπόθεση χρόνιου εκφοβισμού και παρενόχλησης τρανς κοπέλας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και μάλιστα, υπογραμμίζεται πως «όπως ενημερώθηκε η οργάνωσή μας από τους δικηγόρους που παρευρέθηκαν στο ΤΑΕ, η κοπέλα αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή και ήδη ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των ενόχων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μπαίνουν στο σπίτι τρανς, την χτυπούν και η Αστυνομία δεν κάνει κάτι»-Σοβαρή καταγγελία στη Βουλή

Στο μεταξύ, η οργάνωση ζήτησε συνάντηση και με τον Αρχηγό Αστυνομίας, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων στην ανησυχητική αύξηση των επιθέσεων μίσους, που αποτελούν απλά φυσική συνέπεια της ανεξέλεγκτης και ατιμώρητης ρητορικής μίσους που παρατηρείται στο νησί.

«Προτρέπουμε την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να μην φοβάται και να μην διστάζει να καταγγέλλει τυχόν επιθέσεις και παρενοχλήσεις, απαιτώντας την απαραίτητη σημασία, σεβασμό και προστασία από την Αστυνομία Κύπρου, στα πλαίσια των καθηκόντων της».

Πάντως, η στάση της Αστυνομίας προκαλεί διάφορα ερωτήματα, καθώς όπως είχε αναφερθεί στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η υπόθεση είχε καταγγελθεί πολλάκις στο παρελθόν, εντούτοις η μόνη απάντηση που υπήρχε από πλευράς Αστυνομίας ήταν «κράτα ένα μαχαίρι και απείλα να τους σκοτώσεις».

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, η Αστυνομία άλλαξε στάση και αποφάσισε τη διερεύνηση, δημιουργώντας το ερώτημα, αν δεν υπήρχε η προβολή της καταγγελίας είτε στη Βουλή είτε στα ΜΜΕ, θα προέβαινε και στη διερεύνηση της υπόθεσης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξι στους δέκα ΛΟΑΤΚΙ μαθητές κρύβουν την ταυτότητά τους-Νομικά εκτεθειμένες οι Rainbow οικογένειες

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Ανατράπηκε βάρκα με δύο επιβαίνοντες στην περιοχή του Μαζωτού
Ξέσπασε φωτιά σε όχημα ενώ βρισκόταν σταθμευμένο-Έτρεχε και πάλι η Πυροσβεστική
Άλλες δύο συλλήψεις για την απόδραση του «Κομμωτή»-Αρνούνται εμπλοκή ο πατέρας και ο φίλος του
Έτρεχε να προλάβει τα χειρότερα η Πυροσβεστική-Δύο πυρκαγιές σε οικίες μέσα σε 20 λεπτά
Στην εντατική 89χρονος πεζός-Παρασύρθηκε από όχημα στο Στρόβολο
Στο Νοσοκομείο δύο οδηγοί μετά από τροχαίο ατύχημα
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως