Δέκα χρόνια «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» ΜΙΕΕΚ

Το διετές Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ, συμπλήρωσε φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας. Το 2016, οι πρώτοι απόφοιτοι του Προγράμματος εντάχθηκαν με επιτυχία στην αγορά εργασίας, ενώ αρκετοί από τους απόφοιτους των τελευταίων οκτώ πλέον χρόνων, βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση» μας είπε η κυρία Λίνα Έλληνα, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος, «που βλέπω τους περισσότερους φοιτητές μας να εργοδοτούνται στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας πριν καν τελειώσουν τις σπουδές τους. Τα σχόλια που εισπράττουμε από τη βιομηχανία αλλά και από έγκριτους ακαδημαϊκούς του εξωτερικού των επιτροπών αξιολόγησης είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά.»

Ο πολυδύναμος συνδυασμός της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (που συνεισφέρει 10% στο ΑΕΠ) και της ναυτιλίας (που συνεισφέρει με ποσοστό 7%) είναι ένα εφόδιο που προσφέρει στους απόφοιτους πολλαπλές ευκαιρίες και επιλογές εργοδότησης. Το Πρόγραμμα έχει να επιδείξει πλούσια δράση εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας με έμφαση στα soft skills και τη δικτύωση. Με συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+, επισκέψεις σε εταιρείες κι εκθέσεις, επισκέπτες ομιλητές, συνεργασίες με άλλα τριτοβάθμια αλλά κι επαγγελματικά ιδρύματα.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτές που προέρχονται από τη βιομηχανία και φέρνουν μαζί τους τις εξελίξεις στον κλάδο καθώς διαμορφώνονται, πολύ πριν γραφτούν σε διδακτικά βιβλία. Τα μαθήματα είναι βραδινά, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε εργαζόμενους να τα παρακολουθήσουν και χωρίς δίδακτρα. Κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.mieek.ac.cy. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με μοριοδότηση (χωρίς εξετάσεις), σύμφωνα με τα κριτήρια που βρίσκονται στην ιστοσελίδα.

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Open Day για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής
Σταδιακή Μεταστροφή του Πλαισίου Παροχής Υγειονομικής Περίθαλψης και επιστροφής εξόδων προς μοντέλα με βάση την αξία
Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων
Αναβαθμίζοντας τις Υπηρεσίες Υγείας του τόπου
Ανάπτυξη γενικών διασυνοριακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας στην Κύπρο
Οι σημαντικότερες καλύψεις της ταξιδιωτικής ασφάλισης
Η πλειοψηφία των Κυπρίων είναι ενημερωμένοι για τη σπατάλη τροφίμων
Μεγάλος διαγωνισμός REPORTER και So Easy Travel Insurance-Δωροκάρτα αξίας €500 σε έναν αναγνώστη
Τελετή αποφοίτησης American College 2024
Μια νέα Λάρνακα στα σκαριά