Δέκα χρόνια «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» ΜΙΕΕΚ

Το διετές Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ, συμπλήρωσε φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας. Το 2016, οι πρώτοι απόφοιτοι του Προγράμματος εντάχθηκαν με επιτυχία στην αγορά εργασίας, ενώ αρκετοί από τους απόφοιτους των τελευταίων οκτώ πλέον χρόνων, βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση» μας είπε η κυρία Λίνα Έλληνα, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του Προγράμματος, «που βλέπω τους περισσότερους φοιτητές μας να εργοδοτούνται στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας πριν καν τελειώσουν τις σπουδές τους. Τα σχόλια που εισπράττουμε από τη βιομηχανία αλλά και από έγκριτους ακαδημαϊκούς του εξωτερικού των επιτροπών αξιολόγησης είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά.»

Ο πολυδύναμος συνδυασμός της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (που συνεισφέρει 10% στο ΑΕΠ) και της ναυτιλίας (που συνεισφέρει με ποσοστό 7%) είναι ένα εφόδιο που προσφέρει στους απόφοιτους πολλαπλές ευκαιρίες και επιλογές εργοδότησης. Το Πρόγραμμα έχει να επιδείξει πλούσια δράση εντός και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας με έμφαση στα soft skills και τη δικτύωση. Με συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus+, επισκέψεις σε εταιρείες κι εκθέσεις, επισκέπτες ομιλητές, συνεργασίες με άλλα τριτοβάθμια αλλά κι επαγγελματικά ιδρύματα.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους εκπαιδευτές που προέρχονται από τη βιομηχανία και φέρνουν μαζί τους τις εξελίξεις στον κλάδο καθώς διαμορφώνονται, πολύ πριν γραφτούν σε διδακτικά βιβλία. Τα μαθήματα είναι βραδινά, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε εργαζόμενους να τα παρακολουθήσουν και χωρίς δίδακτρα. Κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.mieek.ac.cy. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με μοριοδότηση (χωρίς εξετάσεις), σύμφωνα με τα κριτήρια που βρίσκονται στην ιστοσελίδα.

Δειτε Επισης

Οι μαύρες μέρες της εισβολής και οι προκλήσεις για τους γιατρούς επί τω έργω
Αυτό το καλοκαίρι, προσφέρετε στα παιδιά σας μια μοναδική εμπειρία!
«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» ΜΙΕΕΚ
Robotex MRC 2024: Νέοι Αγώνες Αθλητικής Ρομποτικής και Drones
Συνέδριο Γάλακτος: Σημαντικά συμπεράσματα για τη γεωργική και κτηνοτροφική βιομηχανία
Δέκα χρόνια «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» ΜΙΕΕΚ
Χτίζοντας γέφυρες για την ειρήνη και τη συμφιλίωση στην Κύπρο
Γιατροί εξιστορούν τις μαρτυρίες τους από τις μαύρες μέρες της εισβολής
Πρότεινε Κριτή - Η καινοτομία των φετινών Carob Awards 2024
Το κέντρο της Λευκωσίας αλλάζει-Αστικά αντιπλημμυρικά έργα στην ενορία Τρυπιώτη