Στο Παρίσι ο Υπουργός Άμυνας για την έκθεση EUROSATORY 2024

Ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας παρευρέθηκε στη διεθνή αμυντική Έκθεση “EUROSATORY 2024”, η οποία διεξάγεται στο Παρίσι, όπου τέλεσε τα εγκαίνια του κυπριακού περιπτέρου.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) για συμμετοχή στην έκθεση, έθεσε υπό την αιγίδα του το εθνικό περίπτερο, στο οποίο συμμετέχουν 7 κυπριακές εταιρείες.

Προστίθεται ότι στο πλαίσιο της Έκθεσης, ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί παρέθεσε δεξίωση, κατά την οποία ο κ. Πάλμας είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σύντομη συνάντηση μαζί του στην οποία επαναβεβαιώθηκε η άριστη διμερής συνεργασία Κύπρου και Γαλλίας και η κοινή πρόθεση για περαιτέρω εμβάθυνσή της.

Στο περιθώριο της έκθεσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Υπουργός συζήτησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκο Δένδια, τις προοπτικές ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας Κύπρου και Ελλάδας, καθώς και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον, και με τον Υφυπουργό Άμυνας της Σερβίας Νέναντ Μιλοράντοβιτς, αναφορικά με πτυχές της διμερούς συνεργασίας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο κ. Πάλμας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Κοινότητας της Γαλλίας Ευαγόρα Μαυρομμάτη, παρουσία του Πρέσβη της ΚΔ στη Γαλλία Παύλου Κόμπου και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας
Το Πεκίνο καταργεί τη βίζα για Κύπριους ταξιδιώτες-Ενημερώθηκε ο ΠτΔ από Κινέζο ΥΠΕΞ
Αντίδραση Τατάρ στην ομιλία ΠτΔ-«Τίποτα δεν είναι στατικό στην Κύπρο»
Τη στήριξη στο έργο «Αφροδίτη» επαναβεβαίωσαν ΠτΔ και Chevron