Υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας που παρέχονται στο ΓεΣΥ

Το ΓεΣΥ, ως ένα σύγχρονο ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας, παρέχει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε άτομα με καρκίνο σε όλα τα στάδια της νόσου, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες κατηγοριοποιούνται σε υπηρεσίες κατ’ οίκον ανακουφιστικής και ιδρυματικής ανακουφιστικής φροντίδας υγείας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΥ, ο δικαιούχος, για να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες κατ’ οίκον ή ιδρυματικής ανακουφιστικής φροντίδας, χρειάζεται να εξετασθεί από τον θεράποντα ιατρό και αφού κριθεί αναγκαίο, θα του εκδοθεί παραπεμπτικό για ενδονοσοκομειακή φροντίδα (υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας). Ακολούθως, μπορεί να επικοινωνήσει με τους παροχείς ανακουφιστικής φροντίδας του ΓεΣΥ και να διευθετήσει ραντεβού. Τα στοιχεία επικοινωνίας των παροχέων ανακουφιστικής φροντίδας βρίσκονται αναρτημένα  στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ (www.gesy.org.cy) στην αναζήτηση παροχέων είτε ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο https://www.gesy.org.cy/provider-search και κατόπιν επιλέγοντας συγκεκριμένο παροχέα.

Ανάλογα με τη διάγνωση και βάσει της κατάστασης της υγείας του, ο δικαιούχος μπορεί να λάβει κατ’ οίκον υπηρεσίες από μια πολυθεματική ομάδα επαγγελματιών υγείας, η οποία περιλαμβάνει ιατρό, νοσηλευτή, φυσιοθεραπευτή, κλινικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

Κάθε περίπτωση τυγχάνει διαχείρισης από τους παροχείς με βάση εξατομικευμένα κριτήρια, σύμφωνα με τις ανάγκες του δικαιούχου, χωρίς να υπάρχει προκαθορισμένο από τον Οργανισμό όριο στον αριθμό των επισκέψεων του κάθε επαγγέλματος.

Ωστόσο, σημειώνεται, όταν ένας δικαιούχος λαμβάνει υπηρεσίες κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας από έναν συμβεβλημένο παροχέα, δεν δύναται να λαμβάνει υπηρεσίες από άλλους επαγγελματίες υγείας, πέραν από εκείνους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της ανακουφιστικής φροντίδας.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσωστών για λουόμενο στην Πάφο-Μπήκε στο νερό μεθυσμένος
Συντεχνίες ΡΙΚ: Ταχείς διαδικασίες για επίλυση του θέματος με τις συντάξεις
​​​​​​​Η προσωπική πορεία προσφύγων από το 1974 στο συμμετοχικό έργο «Νήματα»
Νέα σύσκεψη στα κατεχόμενα για το περιουσιακό
Ο φετινός Ιούνης ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο
ΟΕΛΜΕΚ: Ημιτελής η προσπάθεια αναβάθμισης των προγραμμάτων ΔΡΑΣΕ-ΚΙΕ
Έρχεται Κύπρο ο Δένδιας για επίσημη επίσκεψη
«Δάσκαλε που δίδασκες…»-Όχημα του Υπουργείου Παιδείας στάθμευσε σε χώρο ΑμΕΑ
Βλάβη επηρεάζει την υδροδότηση στην κοινότητα Επισκοπής
Συνεχίζεται η εφαρμογή του «κτίΖΩ»-Κατεδαφίζονται άλλες δυο πολυκατοικίες