Γ. Εισαγγελέας: Tην επόμενη εβδομάδα σύσκεψη ερευνητικών ομάδων για την υπόθεση Αββακούμ

Σύσκεψη όλων των ερευνητικών ομάδων που εξετάζουν την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της υπόθεσης, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, στο περιθώριο της τελετής παρουσίασης των νεοεγγραφέντων δικηγόρων που πραγματοποιήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο στη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαββίδης, ενημερώθηκε ότι έχει οδηγηθεί στο δικαστήριο για σκοπούς έκδοσης διατάγματος κράτησης ένας ύποπτος.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη όλων των ερευνητικών ομάδων που εξετάζουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης για να δούμε πώς ακριβώς προχωρούν και πόσο κοντά βρίσκονται στη συμπλήρωση της υπόθεσης», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο ενδέχεται να υπάρξουν νέα στοιχεία στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι νέα στοιχεία προκύπτουν από τις έρευνες, προσθέτοντας ότι η εν λόγω συνάντηση θα γίνει για σκοπούς ενημέρωσης της Νομικής Υπηρεσίας και καθοδήγησης, στον βαθμό που χρειάζεται, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ερωτηθείς επίσης αν υπήρξε κάποια εξέλιξη σχετικά με την πρόταση των συνηγόρων του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για διευθέτηση της υπόθεσης που αφορά στο αίτημα για παύση του κ. Μιχαηλίδη, εκτός δικαστικής αιθούσης, ο κ. Σαββίδης είπε πως δεν είναι σωστό να σχολιάσει οτιδήποτε για υπόθεση που εκκρεμεί στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επαφή εκτός δικαστηρίου.

«Η υπόθεση εκκρεμεί, συνεχίζεται η εκδίκασή της και θα αναμένουμε τη συμπλήρωση της διαδικασίας», κατέληξε.

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτύρησαν τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο οι πιστοί-Αποκαλύψεις για ταρίφες για εικόνες, πολυέλαιο και λειψανοθήκη

Δειτε Επισης

Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Ανατράπηκε βάρκα με δύο επιβαίνοντες στην περιοχή του Μαζωτού
Ξέσπασε φωτιά σε όχημα ενώ βρισκόταν σταθμευμένο-Έτρεχε και πάλι η Πυροσβεστική
Άλλες δύο συλλήψεις για την απόδραση του «Κομμωτή»-Αρνούνται εμπλοκή ο πατέρας και ο φίλος του
Έτρεχε να προλάβει τα χειρότερα η Πυροσβεστική-Δύο πυρκαγιές σε οικίες μέσα σε 20 λεπτά
Στην εντατική 89χρονος πεζός-Παρασύρθηκε από όχημα στο Στρόβολο
Στο Νοσοκομείο δύο οδηγοί μετά από τροχαίο ατύχημα
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου