Δεύτερη προκήρυξη σχέδιου για εξοπλισμό νοσηλευτηρίων από Ιατρικές Υπηρεσίες

Τη 2η Προκήρυξη Υποβολής Προτάσεων για το Σχέδιο Επιδότησης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Νοσηλευτηρίων, συνολικού ποσού €2.384.210, ανακοίνωσαν οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας το σχέδιο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Μέτρου C1.1I3 του ΣΑΑ, αποσκοπεί στην παροχή οικονομικών κινήτρων, υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας, σε νοσηλευτήρια, για αγορά νέου/καινούργιου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με έμφαση στην αγορά υψηλής ή ψηφιακής τεχνολογίας για τη αντικατάσταση υφιστάμενου εξοπλισμού ή για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών.

Η χρονική περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται από τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου έως τις 28 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν υφιστάμενα ή και νέα νοσηλευτήρια, τα οποία είναι αδειούχα σύμφωνα με τον Περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (Έλεγχος Ίδρυσης και Λειτουργίας) Νόμο του 2001 έως 2022.

Επιπλέον, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση στη βάση δύο καθεστώτων, του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2023/2831 (De Minimis) και του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 651/2014 (Γενικός Κανονισμός Απαλλαγής). Για επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να λάβουν χρηματοδότηση με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 2023/2831 (De Minimis), το ύψος χορηγίας ανέρχεται στο 50% των επιλέξιμων δαπανών στην περίπτωση κάλυψης ανάγκης πρόσθετου εξοπλισμού και στο 30% των επιλέξιμων δαπανών στην περίπτωση αντικατάστασης υφιστάμενου εξοπλισμού, με μέγιστο ύψος χρηματοδότησης €300.000.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για επιχειρήσεις που θα επιλέξουν χρηματοδότηση με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 651/2014 (Γενικός κανονισμός Απαλλαγής), για την αγορά νέου/καινούργιου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, με σκοπό την κάλυψη πρόσθετης ανάγκης, το ύψος χορηγίας ανέρχεται στο 20% των επιλέξιμων δαπανών στην περίπτωση μικρών επιχειρήσεων και στο 10% των επιλέξιμων δαπανών στην περίπτωση επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους, με μέγιστο ύψος χρηματοδότησης €300.000.

Οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι η αγορά νέου/καινούργιου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με σκοπό την αντικατάσταση υφιστάμενου εξοπλισμού δεν δύναται να θεωρηθεί επιλέξιμη δαπάνη με βάση το Άρθρο 17 παράγραφος 3 του Κανονισμού (ΕΕ) 651/2014.

Προσθέτουν ότι μια επιχείρηση δύναται να λάβει χρηματοδότηση στη βάση και των δυο πιο πάνω καθεστώτων (De Minimis και Γενικός Κανονισμός Απαλλαγής) για μέχρι τρεις διαφορετικές επενδυτικές προτάσεις (μέσω ξεχωριστής αίτησης) περιβαλλομένης της 1ης Προκήρυξης. 

Αναφέρουν, επίσης, ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση/πρότασή τους μόνο με συστημένο ταχυδρομείο ή δια χειρός, εξασφαλίζοντας απόδειξη παραλαβής, και προσθέτουν ότι το έντυπο υποβολής της αίτησης θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένο και να επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα που ζητούνται σ’ αυτό. 

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βάζει στη ζυγαριά το εκλογικό αποτέλεσμα η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
Τo capital statement που αντικαθιστά το «ό,τι δηλώσεις είσαι» των αξιωματούχων στο Πόθεν Έσχες
Διαμαρτυρίες για το όριο ταχύτητας στο δρόμο του K Cineplex-Γιατί οι κάμερες γράφουν πάνω από 50km
Τραβά κόκκινη γραμμή στη μετακίνηση της ΑΔΕ Λεμεσού ο Χαρτσιώτης-Πώς απαντά για τις συνθήκες κράτησης
Παγιδευμένη ανάμεσα στις φωτιές που άναψε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ-Της στέλνουν μέχρι και επιστολές διαγραφής
Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσωστών για λουόμενο στην Πάφο-Μπήκε στο νερό μεθυσμένος
Συντεχνίες ΡΙΚ: Ταχείς διαδικασίες για επίλυση του θέματος με τις συντάξεις
​​​​​​​Η προσωπική πορεία προσφύγων από το 1974 στο συμμετοχικό έργο «Νήματα»
Νέα σύσκεψη στα κατεχόμενα για το περιουσιακό
Ο φετινός Ιούνης ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κύπρο