Οι επικρίσεις για την γυναικοκτονία, η σύλληψη του μοναχού και οι συγκυρίες

Εν μέσω επικρίσεων για τις ευθύνες της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση της γυναικοκτονίας στην Πάφο, το ΤΑΕ Αρχηγείου προχώρησε στη σύλληψη του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου για το σκάνδαλο στην Μονή Αββακούμ.

Ασφαλώς και η Αστυνομία έχει το δικαίωμα, εκεί και όπου κρίνει πως δικαιολογείται ένα ένταλμα, να προχωρεί στη σύλληψη ενός προσώπου. Ωστόσο, ο συνήγορος του διαβόλου δεν μπορεί να παραβλέψει τις συγκυρίες για άλλη μια φορά.

Δηλαδή, την ώρα που η Αστυνομία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα γιατί δεν εκτέλεσε το ένταλμα σύλληψης που είχε να κάνει με βία στην οικογένεια και γιατί ένας μάρτυρας προσπαθούσε να ενημερώσει τις Αρχές για να αποτραπεί η εγκληματική ενέργεια, έρχεται από την... εξωτερική η σύλληψη για τα τεκταινόμενα στην Μονή που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τον περασμένο Μάρτιο.

Ακούγοντας κανείς τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία, με βάση τη μαρτυρία με την οποία οδήγησε τον ύποπτο ενώπιον Δικαστηρίου, αντιλαμβάνεται κανείς, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και γνώσεις, πως πρόκειται για αρκετές καταθέσεις από πιστούς, που σίγουρα δεν λήφθηκαν τις τελευταίες ώρες, αντιθέτως! Εξάλλου, θεωρείται πολύ απομακρυσμένο σενάριο όλοι αυτοί οι πιστοί να αποφάσισαν να καταθέσουν τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα να υπήρχε τόσος χρόνος και προσωπικό και να τους λήφθηκαν άμεσα καταθέσεις. Και από την άλλη, όπως είπε και η Αστυνομία για τον λόγω που δεν εκτελέστηκε το ένταλμα του συζυγοκτόνου, ήταν και οι πυρκαγιές!

Το ζήτημα δεν είναι γιατί συνελήφθη ο μοναχός. Αυτό είναι θέμα της Αστυνομίας και αν θεωρούσε πως ήταν αναγκαίο, ορθός έπραξε για μια τέτοια σοβαρή υπόθεση. Το ερώτημα όμως είναι γιατί σήμερα και όχι πριν μερικές μέρες, για παράδειγμα πριν την γυναικοκτονία, ή την περασμένη εβδομάδα, αφού κατείχαν τις μαρτυρίες;

Μπορεί και όντως να πρόκειται για συγκυρίες. Αλλά επειδή επαναλήφθηκαν ξανά στο παρελθόν αυτές οι συγκυρίες, όπου ενώ η Αστυνομία δεχόταν επικρίσεις για ένα θέμα, άλλη μια σοβαρή εξέλιξη που θα μαγνήτιζε τα φώτα της δημοσιότητας βγήκε στο φως, ο συνήγορος του διαβόλου απλά διερωτάται...

*Μαύρο Πρόβατο

Δειτε Επισης

Η διαχρονική υποτίμηση των εγκλημάτων κατά των γυναικών από την Αστυνομία
Τους έφυγε ο κομμωτής και ασχολούνται με τρίχες
Ο… Παττακός στην κυπριακή Βουλή
Ο Τρυφωνίδης σε ρόλο αστυνομικού
Καμία τρύπα δεν είναι πιο μεγάλη από την τρύπα της ασφάλειας σε ένα κράτος
Ο Μαυρίδης θέλει να βάλει πρόστιμο στους βουλευτές που αργούν
Το μόνο που έπρεπε να δηλώσει ο Αρχηγός είναι την παραίτησή του
To αδίκημα της... καταπιεστικής συμπεριφοράς Λοϊζίδη σε Αρχηγό και ο αλά καρτ ζήλος για τις πειθαρχικές
Δεν μπορούν να βρουν αντικαταστάτη της Στέλλας Κυριακίδου στις Βρυξέλλες
Ησαΐας καλεί Ανδριάνα;