Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου-Ζητά κατά προτεραιότητα έρευνα και δίκη για την υπόθεση Λύτρα

Παραγγελία προς την ανακρίτρια σχετικά με την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του, απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Με αυτή ζητά την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγής της κύριας ανάκρισης.

H νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών την ακόλουθη παραγγελία:

Προς

Την κ. Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών

Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:

α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Σημειώνεται ότι χθες παρενέβη ξανά ο Αρειος Πάγος ζητώντας πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών που αποφάσισαν να παραμείνει ελεύθερος με όρους ο Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην την πλησιάζει.

Την ίδια ώρα αποκαλύπτονταν πληροφορίες από την κατάθεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, που περιέγραφε επακριβώς τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν μέσα στο αυτοκίνητο του δικηγόρου λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η δικηγόρος, ο σύζυγος της με το που μπήκαν στο αυτοκίνητο της έριξε μπουνιά στο πρόσωπο ενώ λίγο παρακάτω σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και την χτύπησε ξανά, ενώ ακολούθως μετέβησαν στο σπίτι τους, όπου τον παρακάλεσε να την πάει στο νοσοκομείο καθώς δεν αισθανόταν καλά λέγοντάς του ότι θα πει ότι έπεσε από τη σκάλα μόνη της.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Θύμα Ρώσων φαρσέρ έπεσε ο Κάμερον-Για 15 λεπτά νόμιζε ότι μιλούσε με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας
Λακρουά: Είμαστε αισιόδοξοι για τις συζητήσεις που συνεχίζει η Ολγκίν
ΠτΔ: Δεν καταθέτουμε τα όπλα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για επανένωση της Κύπρου
Φανατικός προτεστάντης, σκληρός επικριτής του Πούτιν-Ποιος είναι ο νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ
Αλβανός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 35χρονο στις φυλακές Κορυδαλλού
Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα-Αρνήθηκε ότι εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα
ΟΗΕ: Σκηνικό αποκάλυψης ενδέχεται να προκαλέσει η ενδεχόμενη εξάπλωση του Μεσανατολικού πολέμου στο Λίβανο
Έναρξη λειτουργίας του ΕΟΑ Λάρνακας από 1η Ιουλίου
Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Φον ντερ Λάιεν ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ύδρα: Άφησαν τους ολιγάρχες να φύγουν χωρίς να καταθέσουν, ήταν στην παραλία όταν ξέσπασε η φωτιά