Ανακοινώνει την απόφαση του για κράτηση της 52χρονης για υπόθεση κλεπταποδοχής το Δικαστήριο Πάφου

Aύριο Τρίτη στις 09:00 το πρωί θα ανακοινώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου την απόφαση του για το αίτημα της Αστυνομίας για την έκδοση διατάγματος προσωποκρατήσης εναντίον 52χρονης για υπόθεση κλεπταποδοχής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στην Πάφο. Η σημερινή διαδικασία ήταν πολύωρη ωστόσο το Δικαστήριο επεφύλαξε να ανακοινώσει την απόφαση του στις 09:00 της Τρίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και κοσμημάτων που διερευνάται εάν είναι κλοπιμαία εντόπισε η Αστυνομία, μετά από έρευνα σε υποστατικό στην Πάφο, που διενήργησαν μέλη του ΤΑΕ Πάφου.

Η έρευνα στο υποστατικό διενεργήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης χρυσοχοείου, που διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στην Πάφο. Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη γυναίκας ηλικίας 52 ετών, ιδιοκτήτριας του υποστατικού.

Η έρευνα στο υποστατικό διενεργήθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος, που εκδόθηκε στη βάση στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση από το ΤΑΕ Πάφου, υπόθεσης διάρρηξης χρυσοχοείου στην Πάφο, που διαπράχθηκε στις 15 Φεβρουαρίου. Από το χρυσοχοείο, σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στην Αστυνομία, κλάπηκαν χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 305 χιλιάδων ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, φέρεται να προέκυψαν στοιχεία εναντίον της 52χρονης, σε σχέση με τη διάπραξη των αδικημάτων της κλεπταποδοχής, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος, της καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου, και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Εναντίον της εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου αυτή συνελήφθη λίγο πριν τις 11 το μεσημέρι της Κυριακής, από μέλη του ΤΑΕ Πάφου.

Ακολούθησαν έρευνες δυνάμει δικαστικού εντάλματος, καθώς και με τη συγκατάθεση της 52χρονης, στην κατοικία και οχήματα της, καθώς και σε υποστατικό της στην Πάφο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τις έρευνες ανευρέθηκαν χρηματικό ποσό ύψους 18.820 ευρώ και πολύ μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, κοσμημάτων, και διαμαντιών, για την κατοχή των οποίων η 52χρονη δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να προχωρήσουν στη σύλληψη της και για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Η Αστυνομία διερευνά την προέλευση των ανευρεθέντων, τα οποία κατακρατήθηκαν ως τεκμήρια για τους σκοπούς των αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μετά από τρία χρόνια οδηγούνται στην Ολομέλεια οι προτάσεις Νόμου για το πόθεν έσχες
Καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της ισλαμικής αστυνομίας-Βασανιστήρια και βιασμοί ανάμεσα στις κατηγορίες
Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού Περσεφόνη για τη φωτιά στην Ύδρα
Μόνη εμπλοκή η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα δηλώνουν ΥΠΕΞ και Πρέσβης ΗΠΑ
Εκλέγονται τα μέλη του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΔ
Νέα κίτρινη προειδοποίηση, αγγίζει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος-Πότε τίθεται σε ισχύ
Οι γαλλικές εταιρείες «τρέχουν» να δανειστούν ενόψει εκλογών-Παραμένει η ανησυχία στις αγορές
Συγκινητικές στιγμές κατά την άφιξη του Ασάνζ στο αεροδρόμιο-Έπεσε στην αγκαλιά της γυναίκας του
Οι εθελοντές σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητούν ασφάλεια για την παράδοση βοήθειας στη Γάζα
Η Κύπρος ζητά από Κομισιόν στοχευμένη αναθεώρηση του Σχεδίου Ανάκαμψης