Ανοίγει ξανά το ζήτημα των γυναικοκτονιών η Βουλή, ενέγραψε θέμα για Κατσουνωτό η Ειρήνη

Σε αυτεπάγγελτη εξέταση θέματος για τον χειρισμό των περιστατικών γυναικοκτονίας από την Αστυνομία, προχωρά η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 8 Ιουλίου.

«Ακούσαμε πολλές φορές τους εκπροσώπους της Αστυνομίας να μας ενημερώνουν για εκσυγχρονισμό διαδικασιών, για επιμόρφωση μελών και ενέργειες που κάνουν για την αντιμετώπιση του ζητήματος οι οποίες προφανώς δεν αποδίδουν με τραγική κατάληξη», ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου,

Σημείωσε σχετικά με την πρόσφατη γυναικοκτονία στην Πάφο, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του δράστη και ότι την ίδια ώρα πολίτης είχε καταγγείλει τη βίαιη συμπεριφορά του τέσσερις φορές, με την Αστυνομία να μην ανταποκρίνεται. «Έχω ζητήσει να παραστεί στη συνεδρίαση ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας», είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Ακόμα, η Επιτροπή έχει εγγράψει θέμα με τίτλο «Το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης, στην άσκηση κιτρικής καθώς και στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, χωρίς τον φόβο αντιποίνων ή διώξεων» με αφορμή «υπονοούμενο του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Θεσμών σε σχέση με τη λειτουργία της Αρχής Κατά της Διαφθοράς και της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα για μη ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού», όπως είπε η κ. Χαραλαμπίδου.

Η ίδια σημείωσε ότι «παρόμοια περίπτωση παρατηρήθηκε και μετά την τοποθέτηση του Χρίστου Χριστοφίδη για την εξέλιξη της υπόθεσης Γιαννάκη Γιαννάκη» και κατέληξε ότι «είναι αδιανόητο ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, χωρίς τεκμηρίωση να αναφέρεται σε υποτιθέμενες συνωμοσιολογίες».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μετά από τρία χρόνια οδηγούνται στην Ολομέλεια οι προτάσεις Νόμου για το πόθεν έσχες
Καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της ισλαμικής αστυνομίας-Βασανιστήρια και βιασμοί ανάμεσα στις κατηγορίες
Μαραθώνια η απολογία του πλοιάρχου της θαλαμηγού Περσεφόνη για τη φωτιά στην Ύδρα
Μόνη εμπλοκή η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα δηλώνουν ΥΠΕΞ και Πρέσβης ΗΠΑ
Εκλέγονται τα μέλη του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΔ
Νέα κίτρινη προειδοποίηση, αγγίζει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος-Πότε τίθεται σε ισχύ
Οι γαλλικές εταιρείες «τρέχουν» να δανειστούν ενόψει εκλογών-Παραμένει η ανησυχία στις αγορές
Συγκινητικές στιγμές κατά την άφιξη του Ασάνζ στο αεροδρόμιο-Έπεσε στην αγκαλιά της γυναίκας του
Οι εθελοντές σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητούν ασφάλεια για την παράδοση βοήθειας στη Γάζα
Η Κύπρος ζητά από Κομισιόν στοχευμένη αναθεώρηση του Σχεδίου Ανάκαμψης