«Μπαίνουν στο σπίτι τρανς, την παρενοχλούν και η Αστυνομία δεν κάνει κάτι»-Σοβαρή καταγγελία στη Βουλή

Σοβαρή καταγγελία, για τον εκφοβισμό και τα βασανιστήρια που περνά μία γυναίκα που ανήκει στην τρανς κοινότητα, έγινε ενώπιον της Βουλής, η οποία έδειξε και τη στάση που τηρεί η Αστυνομία, που ουσιαστικά δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια για να προστατεύσει το συγκεκριμένο άτομο.

Όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο εκπρόσωπος της οργάνωσης ACCEPT, Στέφανος Ευαγγελίδης, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ρητορικής μίσους απέναντι στα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με τα υβριστικά μηνύματα να είναι καθημερινότητά τους. Μάλιστα, προέβη σε μία σοβαρή καταγγελία, για τον εκφοβισμό που ζει μία γυναίκα που ανήκει στην τρανς κοινότητα.

«Υπάρχει μία περίπτωση για τρανς γυναίκα, στην επαρχία Αμμοχώστου, που άγνωστοι μπαίνουν στο σπίτι της και την παρενοχλούν και πριν λίγες ημέρες της έγραψαν στον τοίχο γκράφιτι “είσαι τρανς, να πεθάνεις”. Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία, όμως δεν κάνει κάτι. Της είπε μόνο “κράτα μαχαίρι και απείλα τους ότι θα τους σκοτώσεις”».

Ο κ. Ευαγγελίδης ανέφερε το εν λόγω περιστατικό σε μία προσπάθεια να αναδείξει ότι υπάρχουν αρκετά ζητήματα, αναφορικά με την Αστυνομία, ενώ ξεκαθάρισε πως όσον αφορά στις επαρχιακές διοικήσεις Λευκωσίας, Ευρύχου και σε κάποιες περιπτώσεις στην Λεμεσό, έχει παρατηρηθεί μεγάλη πρόοδος, ενώ όσον αφορά στις υπόλοιπες επαρχίες, η κατάσταση βρίσκεται αρκετά βήματα πίσω, όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης των καταγγελιών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησαν από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Νομικής Υπηρεσίας να τους αναφέρουν τον αριθμό των υποθέσεων ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, που οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, με τους αρμόδιους να αναφέρουν πως θα ζητήσουν ενημέρωση από την Αστυνομία και θα αποστείλουν στη Βουλή απάντηση.

Πέραν τούτου, υπήρξαν αναφορές και στα σχόλια που ακούνε και οι βουλευτές, που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ των ατόμων που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους, τα οποία είναι πολλαπλά και δίνουν και παίρνουν και τονίστηκε τόσο από την πρόεδρο της Επιτροπής και βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου όσο και από την ανεξάρτητη βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ότι δέχθηκαν αρκετά υβριστικά σχόλια.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 24χρονος που καταζητείτο για τρεις μήνες για εμπρησμό οχήματος στη Λεμεσό
Πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης η υπόθεση αλκοτέστ της Ζαννέτου-Καμία ευθύνη σε αστυνομικούς για τη διαρροή
Καταγράφει συμπεράσματα και ετοιμάζεται για εσωτερικές αλλαγές ο ΔΗΣΥ
Άδειασε η κλεψύδρα για το θέμα της αργίας του Ζαννέτου, παραμένει στη Δημαρχία μέχρι νεοτέρας
Η οικογενειακή βεντέτα που κατέληξε στο φονικό του Αγγελή-Καταγγελία στην Αστυνομία δύο ημέρες πριν το έγκλημα
«Σκανδαλώδη διερεύνηση» δείχνουν νομικοί για το θανατηφόρο από αστυνομικό-Υπό μελέτη η δικαστική απόφαση
«Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν σηκώθηκε ξανά»-Απαρηγόρητη η οικογένεια της 13χρονης
Αγωγή Αρχιεπισκόπου σε Βικέττο για το σκάνδαλο στη Μονή-Τον προκαλεί ο δικηγόρος του για τη συμφωνία με Ησαΐα
Τσάκωσαν στο αεροδρόμιο ύποπτο για κλοπή σκάφους, ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από την Κύπρο
Για έντεκα χρόνια στη φυλακή 20χρονος που βίασε γυναίκα στην Αγία Νάπα