«Μπαίνουν στο σπίτι τρανς, την παρενοχλούν και η Αστυνομία δεν κάνει κάτι»-Σοβαρή καταγγελία στη Βουλή

Σοβαρή καταγγελία, για τον εκφοβισμό και τα βασανιστήρια που περνά μία γυναίκα που ανήκει στην τρανς κοινότητα, έγινε ενώπιον της Βουλής, η οποία έδειξε και τη στάση που τηρεί η Αστυνομία, που ουσιαστικά δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια για να προστατεύσει το συγκεκριμένο άτομο.

Όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο εκπρόσωπος της οργάνωσης ACCEPT, Στέφανος Ευαγγελίδης, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ρητορικής μίσους απέναντι στα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με τα υβριστικά μηνύματα να είναι καθημερινότητά τους. Μάλιστα, προέβη σε μία σοβαρή καταγγελία, για τον εκφοβισμό που ζει μία γυναίκα που ανήκει στην τρανς κοινότητα.

«Υπάρχει μία περίπτωση για τρανς γυναίκα, στην επαρχία Αμμοχώστου, που άγνωστοι μπαίνουν στο σπίτι της και την παρενοχλούν και πριν λίγες ημέρες της έγραψαν στον τοίχο γκράφιτι “είσαι τρανς, να πεθάνεις”. Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία, όμως δεν κάνει κάτι. Της είπε μόνο “κράτα μαχαίρι και απείλα τους ότι θα τους σκοτώσεις”».

Ο κ. Ευαγγελίδης ανέφερε το εν λόγω περιστατικό σε μία προσπάθεια να αναδείξει ότι υπάρχουν αρκετά ζητήματα, αναφορικά με την Αστυνομία, ενώ ξεκαθάρισε πως όσον αφορά στις επαρχιακές διοικήσεις Λευκωσίας, Ευρύχου και σε κάποιες περιπτώσεις στην Λεμεσό, έχει παρατηρηθεί μεγάλη πρόοδος, ενώ όσον αφορά στις υπόλοιπες επαρχίες, η κατάσταση βρίσκεται αρκετά βήματα πίσω, όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισης των καταγγελιών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησαν από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Νομικής Υπηρεσίας να τους αναφέρουν τον αριθμό των υποθέσεων ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, που οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, με τους αρμόδιους να αναφέρουν πως θα ζητήσουν ενημέρωση από την Αστυνομία και θα αποστείλουν στη Βουλή απάντηση.

Πέραν τούτου, υπήρξαν αναφορές και στα σχόλια που ακούνε και οι βουλευτές, που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ των ατόμων που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους, τα οποία είναι πολλαπλά και δίνουν και παίρνουν και τονίστηκε τόσο από την πρόεδρο της Επιτροπής και βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου όσο και από την ανεξάρτητη βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ότι δέχθηκαν αρκετά υβριστικά σχόλια.

Δειτε Επισης

Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες ρεύματος στις πληγείσες κοινότητες-Ξεκίνησαν οι επισκευές σε Δωρό και Άγιο Γεώργιο
Δεν μετριούνται έτσι οι ζωές, δεν επιδεικνύεται με αυτό το τρόπο ο σεβασμός...
Απαντά σε ΔΗΣΥ η Κυβέρνηση-«Ευελπιστεί ότι θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά μια τέτοια φυσική καταστροφή»
Υπεραμύνεται των χειρισμών και η Παναγιώτου-«Ο μόνος τρόπος να προλαβαίναμε την πυρκαγιά ήταν να μην ξεσπάσει»
Απορρίπτει τις επικρίσεις ο Χαρτσιώτης: «Πέραν από το ατυχές περιστατικό των δύο συνανθρώπων μας, δεν είχαμε καμία απολύτως απώλεια ζωής»
Επ. Περιβάλλοντος: Θα προχωρήσουν με καύση νεκρών ζώων που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια ή ήταν στην περιοχή των πυρκαγιών
Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο 41χρονοι για τα επεισόδια έξω από τον σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα
Δύο εκκλησάκια υπέστησαν ζημιές-Πρόθεση Μητροπολίτη Λεμεσού για παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους (pics)
Ερωτήματα ως προς το χρονικό ανταπόκρισης-Πήρε διαστάσεις, έγιναν εκκενώσεις και μετά ζητήθηκε βοήθεια από το εξωτερικό
Άνοιξε ο χορός των πολιτικών αντιδράσεων-«Να αναληφθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»