Χτίζοντας γέφυρες για την ειρήνη και τη συμφιλίωση στην Κύπρο

Λευκωσία, 17 Ιουνίου 2024 – Το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ και η GrantXpert Consulting, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα, ανακοινώνουν τη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Exploring the role of Civil Society in peacebuilding and reconciliation in Cyprus», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου 2024, στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), από τις 9:30 μέχρι τις 15:00.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις τρέχουσες προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι Κυπριακές οργανώσεις, οι οποίες παρά το δύσκολο πολιτικό κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, έχουν καταφέρει να λειτουργήσουν ως φορείς οικοδόμησης της ειρήνης και της συμφιλίωσης στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες καθώς και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, με τη συμβολή διακεκριμένων ομιλητών από τη Νορβηγία και την Κύπρο. Στις συζητήσεις θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολίτων και άλλοι εμπλεκόμενοι τοπικοί και διεθνείς φορείς, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για να προωθηθεί η συμφιλίωση μεταξύ των κοινοτήτων και να υποστηριχθεί η διαδικασία των πολιτικών διαπραγματεύσεων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά με διερμηνεία στα Ελληνικά και στα Τουρκικά.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Active Citizens Fund Κύπρου: https://tinyurl.com/msayvjuz

Η εγγραφή για το συνέδριο είναι δωρεάν και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/CpvHiuemytGEJn239.

Θα προσφερθεί γεύμα δικτύωσης σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο info@activecitizensfund.cy ή στο +357 22875499.

Το Active Citizens Fund Κύπρου χρηματοδοτείται από τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν μέσω των χρηματοδοτικών μηχανισμών ΕΟΧ και Νορβηγίας (EEA & Norway Grants) 2014-2021. Διαχειριστής του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου είναι η κοινοπραξία του Κέντρου Στήριξης ΜΚΟ (NGO Support Centre) με την GrantXpert Consulting.

Δειτε Επισης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει την πρόσκληση του DiscoverEU για νέους και νέες 18 ετών
Σπουδαία συμπεράσματα και χρήσιμη καθοδήγηση για ορθή επικοινωνία ευρωπαϊκών έργων
Mental Echoes - Collective Exhibition
Pafilia Property Developers – εμβληματικά έργα σε Κύπρο και Ελλάδα
Η στρατηγική δέσμευση της Coca-Cola για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα»
Πρόσκληση προς Εμπειρογνώμονες για τον Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Διοργανώνεται στην Κύπρο η Υπουργική Σύνοδος MED9 για την Ενέργεια
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε