To παρασκήνιο και ο ρόλος του Κωνσταντίνου Πετρίδη για τη διεξαγωγή του FIBA EuroBasket 2025 στην Κύπρο

Σε ρυθμούς FIBA EuroBasket 2025 ο καλαθοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, το οποίο φιλοξένησε ποτέ η χώρα μας. Δημοφιλής αστέρες αλλά και κορυφαίες Εθνικές Ομάδες της καλαθόσφαιρας, θα βρεθούν στο νησί μας, για το μεγαλύτερο καλαθοσφαιρικό event στον πλανήτη, μετά το FIBA World Cup.

Καθοριστικό ρόλο στη διεξαγωγή του FIBA EuroBasket 2025 στην Κύπρο, είχε ο τέως υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος εξαρχής πίστεψε και στήριξε τη διεκδίκηση της διοργάνωσης. Ο κ. Πετρίδης είχε τεράστια συμβολή στο να υλοποιηθεί ένας μεγάλος στόχος και ένα τεράστιο όραμα για την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κύπρου έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία, στην παρουσία του τότε υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, της ηγεσίας του ΚΟΑ, της ΚΟΕ, ενώ στο νησί μας βρέθηκε και ο θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος ως πρεσβευτής της Κυπριακής υποψηφιότητας, πάλεψε και αυτός με τον δικό του τρόπο.

Mετά την παρουσίαση των υποψηφίων χωρών, στις 22 Μαρτίου, η FIBA παραχώρησε τη διοργάνωση στην Κύπρο, στο Μόναχο στο οποίο παρευρέθηκαν ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, η ηγεσία του ΚΟΑ, καθώς και της ΚΟΕ.

Η ξεκάθαρη κυβερνητική υποστήριξη της τεχνογνωσίας που προϋπήρχε, η οικονομική μελέτη που έγινε, καθώς και το οργανωμένο bid ως υποψήφιας χώρας, αποτέλεσαν τους κύριους λόγους που η FIBA παραχώρησε τη διοργάνωση στην Κύπρο.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ως υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, πείστηκε για τα οφέλη της ανάληψης για την Κυπριακή οικονομία και αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια, εξασφαλίζοντας την ξεκάθαρη υποστήριξη του Κράτους, που αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για κάθε υποψηφιότητα.

Είναι γεγονός πως, τέτοιου είδους διοργανώσεις δεν έχουν να κάνουν με την Ομοσπονδία, ούτε καν με τον ΚΟΑ, αλλά απαιτείται ξεκάθαρη κρατική υποστήριξη για να επιλεχθούν. Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ταξίδεψε ο ίδιος στο Μόναχο, μαζί με την κυπριακή αποστολή, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα κυβερνητικής υποστήριξης προς τη FIBA.

Αξιοσημείωτο είναι πως, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως υπουργός Εξωτερικών τότε, ήταν ο πρώτος ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα, έχοντας συναντήσεις στο υψηλότερο επίπεδο με την FIBA, και στηρίζοντας προς την FIBA τις προσπάθειες της ΚΟΚ.

Επιπρόσθετα, σήμερα 2024 μεγάλες είναι και οι προσπάθειες που γίνονται από τον νυν υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφειάδη, καθώς το Υπουργείο που ηγείται έχει επωμιστεί τον σημαντικότατο ρόλο υλοποίησης της αναβάθμισης του γηπέδου.

Μεγάλη μάχη έδωσαν και δίνουν τόσο ο νυν πρόεδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου με το ΔΣ του, όσο και ο προηγούμενος πρόεδρος, Ανδρέας Μιχαηλίδης. Και οι δύο έδωσαν σημαντική στήριξη για να επιτευχθεί η μεγάλη επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Καμπανάκι από ΕΔΔ για την ποινικοποίηση της παραπληροφόρησης-Κάλεσμα για συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα
Σταμάτησαν τα βελτιωτικά έργα του ψευδοκράτους στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου
Περισσότερα από 300 παιδιά σε εργαστήρια ανάγνωσης με συντροφιά σκύλους θεραπείας
Καθιέρωσαν μηνιαίες συναντήσεις Αριστοτέλους-Σολωμή για τα θέματα του Κορμακίτη
Δεν υποχωρούν οι ψηλές θερμοκρασίες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Πήρε θέση ο Φειδίας για το περιστατικό με παιδιά αγνοουμένων-Μιλά για παρεξήγηση
Φρενάρει τις... κρατήσεις με πετσέτες σε παραλίες ο Δήμος Παραλιμνίου-Προανήγγειλε δραστικά μέτρα
Ο Mr.Foxy Κυκλοφορεί το Συγκινητικό Single «Crucified» με τον Crisis Renegade
Ρεκόρ όλων των εποχών στην κατανάλωση ηλεκτρισμού-Αναμένει μικρότερη ζήτηση ο ΔΣΜΚ
Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος, σε ισχύ νέα κίτρινη προειδοποίηση