Ζητά από τον Σιζόπουλο εκλογές ο Ηλιοφώτου-«Η ΕΔΕΚ χρειάζεται οξυγόνο και αυτός που θα της το δώσει δεν είσαι εσύ»

Την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ και της προκήρυξης συνεδρίου αξιώνει με τη δημόσια παρέμβαση του το στέλεχος του κόμματος και πρώην Δήμαρχος Στροβόλου Σάββας Ηλιοφώτου. Όπως υποστηρίζει, «για να σώσουμε την Κύπρο, πρέπει πρώτα να σώσουμε την ΕΔΕΚ»

Ο κ. Ηλιοφώτου απευθύνεται προσωπικά στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, λέγοντας του πως,« η ΕΔΕΚ χρειάζεται επείγοντος οξυγόνο και αυτός που θα της δώσει δεν είσαι εσύ». Κάνει λόγο για καθοδική πορεία που χρονολογείται, σημειώνοντας ότι, το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά, η επιβίωση της ΕΔΕΚ ή το κλείσιμο της.

Υποστηρίζει ακόμη, ότι ο κ. Σιζόπουλος δεν κατάφερε να γίνει ο ηγέτης με μια μεγάλη ανοικτή αγκαλιά και η αδυναμία του αντικατοπτρίζεται στις έριδες και τις αντιπαραθέσεις που έπνιξαν το κόμμα.

Στην παρέμβαση του ο κ. Ηλιοφώτου, σημειώνει, πως, «τα πρόσφατα ποσοστά που πήρε το κόμμα, είναι η κατάληξη μιας καθοδικής πορείας η οποία ξεκίνησε πολύ πριν από εσένα και όποιος αποπειράται να σου τα φορτώσει όλα, απλά δεν θυμάται ή βολεύεται στο να το ξεχνά. Υπήρξαν σταθμοί που με διάφορα μαγικά, ανακόπταμε την κάθοδο και αναπτερώναμε την ψευδαίσθηση μας ότι το κόμμα θα ανακάμψει. Κάτι που δεν συνέβηκε φυσικά ποτέ και που ούτε προβλέπεται να συμβεί με την παρούσα ηγεσία στο κόμμα. Όποτε έχουμε εκλογές, αντί να μιλούμε για θρίαμβο, μιλούμε για ανάκαμψη από προηγούμενες ήττες και για αποφυγή συντριβής». Και τόνισε, ότι, «σε κάθε αποτυχία στοχοποιούσαμε τον λαό με διάφορα εύηχα λόγια και θυμούς, που μόνο εμείς πιστεύαμε! Το ίδιο έκανες και εσύ τώρα για να μην χαλάσεις την παράδοση».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό με τον κ. Σιζόπουλο, αλλά είναι ζήτημα , όπως είπε, η επιβίωση της ΕΔΕΚ και απευθυνόμενος προς τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ανέφερε, «αν δεν το καταλάβεις αυτό τώρα, πότε θα το καταλάβεις; Αναγνωρίζω ότι έκανες ότι μπορούσες, με τον τρόπο που πίστευες και τουλάχιστον έχεις περάσει το μήνυμα ότι νοικοκύρεψες οικονομικά το κόμμα. Δεν κατάφερες να γίνεις ο ηγέτης με μια μεγάλη αγκαλιά ανοιχτή, που με αγάπη και μεγαλοψυχία αγκαλιάζει με τον ίδιο τρόπο και τα καλά και τα κακά παιδιά του».

Στην επιστολή του ο κ. Ηλιοφώτου, έκανε ειδική αναφορά στον Ανδρέα Αποστόλου, σημειώνοντας πως, «μέσα από αυτές τις εκλογές αναδείχτηκαν κάποια άτομα και ξεχωριστά ένας. Ο Ανδρέας Αποστόλου. Οφείλεις να κάνεις την αποτυχία ευκαιρία για αναγέννηση και να ορίσεις συνέδριο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη για να εκλεγεί νέα ηγεσία, η οποία θα επαναδιατυπώσει το πολιτικό μας πρόγραμμα και τον πολιτικό μας λόγο με τρόπο που θα μας επανεντάξει στον Σοσιαλδημοκρατικό χώρο, κατά αντιληπτό και αποδεκτό από την κοινωνία τρόπο. Προτού η απαξίωση καταπιεί και τα νέα πρόσωπα που αναδείχτηκαν σε αυτές τις εκλογές».

Σε ότι αφορά το κυπριακό, ο κ. Ηλιοφώτου, κάλεσε σε λόγια λίγα και πίστη στην κρίση του λαού που όταν έχει ενώπιον του πρόταση λύσης για να την αποδεχτεί ή να την απορρίψει, θα πάρει την σωστή απόφαση, ανέφερε, ενώ τόνισε ότι, «καταλαβαίνει η μεγάλη πλειοψηφία ότι το κράτος μας δεν είναι ούτε ελληνικό ούτε τουρκικό. Είναι ένα κράτος δικοινοτικό στο οποίο όλοι πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα όλων, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου».

Καταλήγοντας στην επιστολή του ο Σάββας Ηλιοφώτου, ανέφερε, «για να χρησιμοποιήσω την ρητορική με την οποία εθιστήκαμε στην ΕΔΕΚ, σου υποβάλλω ότι για να σώσουμε την Κύπρο, όπως μας αρέσει να ισχυριζόμαστε, πρέπει πρώτα να σώσουμε την ΕΔΕΚ». Και πρόσθεσε , πως «για να γίνει αυτό, πρέπει να παραιτηθείτε όλη η ηγεσία και να προκηρύξετε συνέδριο στο οποίο εσείς δεν θα ήσαστε υποψήφιοι. Και φυσικά, ούτε και εγώ, για να προλάβω τους κακεντρεχείς με τους οποίους γέμισε ο τόπος».

Δειτε Επισης

Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για εμπορία ανθρώπων-«Η Κυβέρνηση της ΚΔ πληροί στο ακέραιο τα ελάχιστα πρότυπα»
Τη διπλωματική κοινότητα ενημέρωσε ο Στιούαρτ για δραστηριότητες των ΗΕ
Εγκαινίασε το Πάρκο Στέλιου Πισή στη Γερμασόγεια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Απαντά σε Φιντάν ο Πρόεδρος-«Η Κύπρος είναι κέντρο ανθρωπιστικών επιχειρήσεων»
Καταδικάζει τις δηλώσεις Φιντάν για Κύπρο το Υπουργείο Εξωτερικών-«Ευνόητα προκλητικές»
Αδυναμίες και λάθη σε χειρισμούς του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει σε έκθεση η Ελεγκτική Υπηρεσία
Επίσκεψη εργασίας ΥΠΕΞ Γκάνας στην Κύπρο
Στο Λονδίνο την 1η Ιουλίου θα συναντηθεί με την Ολγκίν ο Τατάρ
Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη Σύνοδο του ΕΛΚ
Γ. Παπαναστασίου: Η απόφαση για Great Sea Interconnector θα ληφθεί, αφού πρώτα αξιολογηθεί η μελέτη