Από βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή της ΑΗΚ η πυρκαγιά στον Φαρμακά-Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η κατάσταση με την πυρκαγιά στον Φαρμακά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέας Γρηγορίου, ενώ η πρόκληση της φωτιάς οφείλεται σε βραχυκύκλωμα σε ασφαλιοθήκη μετασχηματιστή της Α.Η.Κ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω του βραχυκυκλώματος δημιουργήθηκε ηλεκτρικό τόξο, ανάφλεξη, έκρηξη, ωστικό κύμα και αποκοπή του ξύλινου πασσάλου της Α.Η.Κ σε δύο σημεία. Από την έκρηξη εκτινάχθηκαν πυρακτωμένα μεταλλικά τεμάχια και καλώδια της ασφαλιοθήκης και ανάφλεξαν την ξηρή εύφλεκτη ύλη που υπήρχε στην περίμετρο της ηλεκτρικής υποδομής(πασσάλου,μετασχηματιστή, ασφαλιοθήκης).

ket1

ket2

ke3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς ενεργά μέτωπα φωτιάς στον Φαρμακά-Αρχίζουν οι έρευνες για τα αίτια

Η φωτιά μπορεί να τέθηκε υπό έλεγχο μετά από ώρες εν τούτης στον χώρο θα παραμείνουν δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων έχοντας υπόψιν ότι αναμένεται να υπάρχει ένταση των ανέμων από το μεσημέρι και μετά, καθώς και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

farma4

fwtia11

Σε μια άλλη εξέλιξη οι δρόμοι Οδού– Λαζανιά και Μαχαιρά, οι οποίοι ήταν κλειστοί λόγω πυρκαγιάς, έχουν τώρα ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά.

farma2

Κάηκαν 3.2 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης

Η συνολική αποτίμηση της καμένης έκτασης, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, είναι 3.2 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, πεύκα, δέντρα κτλ. Η αποτίμηση ζημιών σε υποδομές ή καλλιέργειες θα καταγραφεί και θα ανακοινωθεί από τα αρμόδια κρατικά τμήματα.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες νωρίς το απόγευμα έθεσε σε πλήρη κινητοποίηση όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ενεργοποιήθηκαν τα σχέδια Ίκαρος 2 και Πυρσός. Τα μέλη των δυνάμεων πυρόσβεσης έδιναν μάχη με τον χρόνο και τον άνεμο, σε μια προσπάθεια αφενός να προστατεύσουν περιουσίες και αφετέρου, να μην επεκταθεί η φωτιά στο δάσος του Μαχαιρά.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα, με τις αναφορές των τοπικών αρχών, έχει καεί μία οικία, οι κάτοικοι της οποίας κατάφεραν να την εκκενώσουν χωρίς να τραυματιστούν.

Δειτε Επισης

Έπιασαν παράνομο αλλοδαπό να καθαρίζει ταχυφαγείο οι Αρχές-Στο Τμήμα και η ιδιοκτήτρια
Κλείνει τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού λόγω οδικών εργασιών
Χτύπησε με καρέκλα τον συγκάτοικό του και μετά τον μαχαίρωσε-Στο Νοσοκομείο 29χρονος
Τσάκωσαν 31χρονο σταθμευμένο σε πρατήριο τα ξημερώματα με διαρρηκτικά εργαλεία
Δυο ανήλικοι πίσω από τη φωτιά στην Τριμίκλινη-Παραδέχθηκαν το άναμμα πυροτεχνήματος (pics&vids)
Από βεγγαλικά φαίνεται να ξέσπασε η φωτιά στην Τριμίκλινη-«Ένα ολόκληρο βουνό έχει καεί»
Προχώρησαν με τελικές ρίψεις τα ένδεκα πτητικά μέσα στην Τριμίκλινη-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (vids&pics)
Νέα πυρκαγιά στην Τριμίκλινη έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική-Στη μάχη εναέρια μέσα (pics&vid)
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Ανώγυρα-Σε επιφυλακή για νέες αναζωπυρώσεις όλο το βράδυ
Χειροπέδες σε 44χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε καφετέρια στον Στρόβολο-Πληροφοριοδότης άνοιξε τον δρόμο για σύλληψη