Στη Διεθνή Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συμμετέχει στη Διεθνή Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιείται στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας.

Όπως έχε αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρα Παπαδόπουλο, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε παρέμβαση, με θέμα την Επισιτιστική Ασφάλεια και κατά το κλείσιμο των εργασιών της Συνόδου θα προβεί σε γενική τοποθέτηση.

Στη Σύνοδο συμμετέχει μεγάλος αριθμός αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων, άλλοι εκπρόσωποι Κυβερνήσεων καθώς και επικεφαλής περιφερειακών και διεθνών Οργανισμών, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στόχος της Συνόδου είναι να θέσει τις βάσεις για την έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας στην Ουκρανία ενώ επίκεντρό της θα είναι οι θεματικές που αφορούν την πυρηνική ασφάλεια, την επισιτιστική ασφάλεια καθώς και την ανθρώπινη διάσταση του πολέμου», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημείωσε ακόμη πως το βράδυ της 16ης Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου την επομένη θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ακολούθως θα συμμετάσχει στο άτυπο δείπνο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ θα προβούν σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων Εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγέτες θα ανταλλάξουν, επίσης, απόψεις αναφορικά με τους νέους επικεφαλής των θεσμικών Οργάνων της ΕΕ, για τους οποίους αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις κατά την τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 και 28 Ιουνίου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του, Δώρος Βενέζης, ενώ στις Βρυξέλλες θα μεταβεί και η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μαριλένα Ραουνά, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Δειτε Επισης

Αρχίζει η ανέγερση κατοικιών σε κατεχόμενο Γερόλακκο και Μόρφου
Δημητρίου: Η καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής ισοδυναμεί με αφύπνιση της συλλογικής μνήμης
Καταγγέλλει ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ για ανίερη συμμαχία στον Δήμο Δρομολαξιάς το ΑΚΕΛ
Φυσιολογικά χαρακτηρίζει η Αννίτα τα όσα διημείφθησαν στον ΔΗΣΥ-«Να μην μεγαλοποιούμε»
Δεν αναμένει εξελίξεις στο Κυπριακό μέχρι τον Σεπτέμβριο η πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Είμαστε ένα, διεμήνυσε η Μέτσολα-«Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»
Οι καταθέσεις και τα χρέη των πολιτικών αρχηγών-Όσα καταγράφουν στο Πόθεν Έσχες τους
Εν αναμονή εισηγήσεων η Κυβέρνηση για την υλοποίηση αναβάθμισης της ναυτικής βάσης στο Μαρί
Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Πράσινο και για δημιουργία ανώτατων θέσεων
Απαντά στην Άγκυρα η Αθήνα-«Λυπούμαστε που ο Δένδιας παρέλειψε να… ευχαριστήσει τις τουρκικές δυνάμεις»