Στους δρόμους η τροχαία για νέα εκστρατεία και ελέγχους

Η Αστυνομία εξαγγέλλει εβδομάδα διαφώτισης και αστυνόμευσης με απώτερο στόχο τη μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις και ευαισθητοποίηση των οδηγών για την επικινδυνότητα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι, θα ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου, 2024 και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου, 2024.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία θα διεξάγεται παράλληλα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών, αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Ουσίες όπως η αλκοόλη και τα ναρκωτικά, συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση, καθώς και στη μείωση της απόδοσης του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμπλοκής σε οδική σύγκρουση.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η απρόσεκτη οδήγηση/απόσπαση της προσοχής και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών, αποτέλεσαν κατά τη τελευταία τριετία (2021-2023) τις κύριες αιτίες πρόκλησης των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων σε ποσοστό 16,2% και 23,4% αντίστοιχα.

Με σκοπό την πρόληψη και μείωση των οδικών συγκρούσεων, η Αστυνομία συνεχίζει καθημερινά τους τροχονομικούς ελέγχους, με στόχο την προστασία και ασφάλεια των πολιτών, κατά τις διακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο.

Όπως πάντα ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εκείνες τις παραβάσεις που αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών.

Δειτε Επισης

Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό-«Δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, ενήργησε με δόλο»
Συντετριμμένος ο Τυχικός μετά την έκπτωσή του από τη Μητρόπολη-Αρνείται τα περί αποτειχισμού
Οι τρεις καταγγελίες που έριξαν τον Τυχικό από τον θρόνο της Μητρόπολης-Χειροτόνησε αποτειχισμένο στη Θεσσαλονίκη
Δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας ο Ερντογάν-Πιθανή συνάντηση με Τραμπ
Ικανοποίηση ΥΠΕΣ για την έγκριση της πρότασης της Κυβέρνησης για ψήφο στα 17-«Εμπιστευόμαστε τους νέους μας»
Ομόφωνο ναι της Ολομέλειας για δικαίωμα ψήφου από τα 17-Σε ισχύ από τις Προεδρικές του 2028
Βελτίωση της ποιότητας του νερού δείχνουν οι έλεγχοι των Βάσεων στο Lady’s Mile-«Ασφαλείς για κολύμβηση»
Καταδίωξη σκάφους με πυροβολισμούς ανοικτά του Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ένα πρόσωπο
Άδειασε την Αστυνομία το Δικαστήριο για τις συλλήψεις των επεισοδίων στη Λακατάμια-«Δεν υποστηρίζεται η μαρτυρία από τα γεγονότα»
Συνέχεια με δύο νέους μάρτυρες στη δίκη Αϊκούτ-Τα δύο οχήματα και η καφέ βαλίτσα με τεκμήρια