Χωρίς ενεργά μέτωπα φωτιάς στον Φαρμακά-Αρχίζουν οι έρευνες για τα αίτια

Με το πρώτο φως της ημέρας, επανύρχησαν οι ρίψεις από τα εναέρια πυρόσβεσης στον Φαρμακά. Τα μέλη των δυνάμεων πυρόσβεσης μετά από πολύωρη μάχη με τα πύρινα μέτωπα, κατάφεραν να οριοθετήσουν την φωτιά, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας η μάχη δόθηκε από τις επίγειες δυνάμεις. Από πολύ νωρίς το πρωί, τόσο από αέρος όσο και επίγεια, επιχειρούν για τις τελικές κατασβέσεις, ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

kettis1

kettis2

Τα μέλη της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών, αλλά και εθελοντές, έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχών αναζωπυρώσεις.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες νωρίς το απόγευμα έθεσε σε πλήρη κινητοποίηση, όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ενεργοποιήθηκαν τα σχέδια Ίκαρος 2 και Πυρσός. Τα μέλη των δυνάμεων πυρόσβεσης έδιναν μάχη με τον χρόνο και τον άνεμο, σε μια προσπάθεια αφενός να προστατεύσουν περιουσίες και αφετέρου, να μην επεκταθεί η φωτιά στο δάσος του Μαχαιρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κινδυνεύει το δάσος του Μαχαιρά από την πυρκαγιά στο Φαρμακά-Κάηκε ένα σπίτι (vid&pics)

fwtia1

fwtia2

Επιπρόσθετα, σύμφωνα, με τις αναφορές των τοπικών αρχών, μέχρι στιγμής, έχει καεί μία οικία, οι κάτοικοι της οποίας κατάφεραν να την εκκενώσουν χωρίς να τραυματιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πύρινη κόλαση στο Φαρμακά, μάχη με τις φλόγες-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πυρσός

Σε δηλώσεις του από το κέντρο ελέγχου στην περιοχή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης ανέφερε πως επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά, κατά την οποία απειλήθηκε σοβαρά το δάσος του Μαχαιρά. «Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και θα επενδύσουμε στον έλεγχο και αυτό θα επιτευχθεί θεωρώ με το πρώτο φως της ημέρας, όταν θα μπορέσουν να πετάξουν ξανά τα πτητικά μας μέσα. Ανακόπηκε πριν το δάσος του Μαχαιρά που ήταν το πιο δύσκολο σημείο και επίσης ανακόπηκε και από κατοικημένες περιοχές».

Παράλληλα, στην εξίσωση θα μπουν και τα αίτια της πυρκαγιάς, με τη διερεύνηση να αρχίζει άμεσα, για να διαπιστωθεί κατά πόσο, πίσω και από αυτή την πυρκαγιά κρύβεται και πάλι ανθρώπινο χέρι.

Δειτε Επισης

Γ. Σαββίδης: Οι θεσμοί και λειτουργούν αλλά και συνεργάζονται, κακεντρεχείς σχόλια και fake news στα MKΔ
Μικρής έκτασης ρύπανση από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού (pics)
Πράσινο Υπουργικού για τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο στη Δημόσια Υπηρεσία-Στη Βουλή Νομοσχέδιο
Νέες καταγγελίες για την απάτη με SMS για δήθεν πληρωμή εξώδικων-Πώς δρουν οι επιτήδειοι (pics)
Συλλυπητήρια Προέδρου σε ΥΠΕΣ για τον θάνατο του πατέρα του-«Δήλωνε πάντοτε παρών στα καλέσματα της πατρίδας»
Καταβολή ΑΤΑ μόνο σε όσους έχουν συμφωνήσει να την λαμβάνουν ζητούν ΟΕΒ και ΚΕΒΕ
Μίλησε με τον Τραμπ για τα F-35 ο Ερντογάν-Ξεκίνησαν τεχνικές συζητήσεις
Έδωσε άδεια στον Τυχικό να λειτουργήσει στο μνημόσυνο της μητέρας του στα Μέσανα ο Αρχιεπίσκοπος
Έπεσαν νέες προαγωγές, προκαλούν παρενέργειες-Προς το παρόν δεν έγιναν μεταθέσεις
Προσθήκη στα συμπεράσματα για Ασφάλεια και Άμυνα έπειτα από αίτημα Κύπρου-Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο