Βελτίωση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) ζητά από την Kυβέρνηση να βελτιώσει τον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων, να δει το θέμα των χαμηλών συντάξεων και να αντιμετωπίσει, το συντομότερο, ολιστικά, μέσα από ένα προοδευτικό, εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή, όπως αναφέρει, τις αρνητικές ενδείξεις για αυξήσεις στις συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον Ιούλιο μέσω της ΑΤΑ, η ΕΚΥΣΥ ζητά αναθεώρηση του ορίου της φτώχειας, "αφού παραμένει στο ίδιο ποσό από το 2013, και παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών προς τους συνταξιούχους", ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος διαβίωσης εξαιτίας της ακρίβειας.

Ζητά ακόμα συνέχιση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, την ένταξη των χαμηλοσυνταξιούχων στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, για να έχουν την έκπτωση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, τουλάχιστον κατά 20%, να αντιμετωπιστεί το κόστος από την αγορά φαρμάκων που δεν καλύπτονται μέσω του ΓΕΣΥ, να καταργηθεί το πέναλτι 12% που επιβάλλεται στις συντάξεις, αιτήματα τα οποία, όπως σημειώνει, έθεσε επανειλημμένα προς την Κυβέρνηση, «χωρίς δυστυχώς θετική ανταπόκριση από μέρους της».

Εξάλλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων (15 Ιουνίου), η ΕΚΥΣΥ αναφέρει πως έχοντας υπόψη τα προβλήματα που παρουσιάζονται και στνη Κύπρο στον τομέα της κακοποίησης ηλικιωμένων, προτείνει προς την Κυβέρνηση να καλέσει σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων - εμπλεκομένων μερών, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων των συνταξιούχων, ώστε να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το ανθρωπιστικό σοβαρό πρόβλημα.

«Η βελτίωση της νομοθεσίας για τη λειτουργία των στεγών ηλικιωμένων, όπως και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και για την εξυπηρέτηση και τη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων μας, οι οποίοι πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού και να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, επιβάλλεται», αναφέρει η ΕΚΥΣΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια