ΒΙΝΤΕΟ: Μπαράζ πυρκαγιών στη Λευκωσία, ξέσπασε φωτιά και στον Φαρμακά-Στη μάχη πέντε εναέρια μέσα

Μπαράζ πυρκαγιών ξέσπασαν στη Λευκωσία, αφού μετά την μάχη που δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης σε Μαρκί και Πολιτικό, μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται και στην περιοχή του Φαρμακά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η νέα πυρκαγιά ξέσπασε μεταξύ των κοινοτήτων Φικάρδου και Φαρμακά και ανταποκρίθηκαν δυνάμεις πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών. Την ίδια ώρα, έχουν ενεργοποιηθεί πέντε εναέρια μέσα, ενώ ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ και το σχέδιο Ίκαρος ΙΙ.

Σημειώνεται πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν τη μάχη και στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας και Μαρκί και βρίσκεται στην επιχειρησιακή ευθύνη του Τμήματος Δασών.

Για κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν τρία οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της Λευκωσίας, ενώ υποστηρίζει και η Επαρχιακή Διοίκηση, καθώς και το οργανωμένο εθελοντικό σύνολο Support Cy.

Σημειώνεται πως δύο αεροσκάφη πυρόσβεσης, που επέστρεφαν από την πυρκαγιά στο Πολιτικό, στη βάση τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προέβησαν σε ρίψεις νερού, ενώ αναμένεται ενίσχυση των πτητικών μέσων από το Τμήμα Δασών.

Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και στο Πολιτικό, όπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών.

Δειτε Επισης

Συνάντηση με ΠτΔ για τις μόνιμες οργανικές θέσεις ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Στις 10 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη για υπόθεση Γιαννάκη
Νωρίτερα από ότι σχεδιαζόταν η πενταμερής-«Είμαστε κοντά σε κατάληξη στις τελικές ημερομηνίες»
Άμεση ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον Αρχιλοχία για τον θάνατο του Παναγιώτη Γιαννιού
BINTEO: Βρέφος βρέθηκε ζωντανό σε σπίτι δίπλα στη νεκρή μητέρα του-Οι δραματικές στιγμές της διάσωσής του
Πρόεδρος: Η Κύπρος σχεδιάζει να φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής με Ινδία και χώρες Μ. Ανατολής, θα προσκληθεί και ο Ερντογάν
Χειροπέδες σε δύο για την επίθεση σε ζεύγος τουριστών-Εντοπίστηκαν σπρέι αερίων στην οικία 17χρονου
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
ΒΙΝΤΕΟ: Πύρινη λαίλαπα στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες, δεκάδες συλλήψεις
Τραγικός θάνατος για 78χρονη μετά από σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων-Πληροφορία και για τέταρτο αυτοκίνητο