Προκαλεί ξανά ο Τραμπ-«Δεν είμαι ρατσιστής, έχω μαύρους φίλους»

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σε μια νέα συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να είναι ρατσιστής επειδή έχει «τόσους μαύρους φίλους».

«Έχω τόσους πολλούς μαύρους φίλους που αν ήμουν ρατσιστής, δεν θα ήταν φίλοι, θα ήξεραν καλύτερα από τον καθένα», είπε ο Τραμπ σε μια ευρεία συνέντευξη με τη Semafor όταν ρωτήθηκε πώς απαντά στους μαύρους ψηφοφόρους που τον αποκαλούν ρατσιστή.

«Δεν θα ήταν μαζί μου για δύο λεπτά αν πίστευαν ότι είμαι ρατσιστής — και δεν είμαι ρατσιστής!» πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος επανέλαβε επίσης τα σχόλια ότι ορισμένοι μαύροι ψηφοφόροι σχετίζονται μαζί του επειδή επίσης «υποβάλλεται σε διακρίσεις» από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Υπονόησε ότι οι διώξεις που αντιμετωπίζει από τη δικαιοσύνη τον έκαναν πιο συμπαθή υποψήφιο ανάμεσα στους μαύρους ψηφοφόρους

«Πολλοί λένε ότι με συμπαθούν οι μαύροι επειδή έχουν υποφέρει τόσο πολύ και έχουν υποστεί διακρίσεις και με βλέπουν ως κάποιον που έχει υποστεί διακρίσεις», είπε.

Οι μετανάστες… η τελευταία του ελπίδα

Τους τελευταίους μήνες, η εκστρατεία του πρώην προέδρου προσπάθησε να διεισδύσει στους μαύρους ψηφοφόρους καθώς ο ενθουσιασμός για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μειώνεται μεταξύ των βασικών δημογραφικών στοιχείων.

Μια δημοσκόπηση του NBC News τον Απρίλιο έδειξε ότι ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων 71% έως 13%, αλλά αυτό είναι χαμηλότερο από τα exit polls του 2020 , τα οποία βρήκαν ένα περιθώριο 87% έως 12% για τον Μπάιντεν.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Τραμπ πρόκειται να επισκεφθεί μια εκκλησία στο Ντιτρόιτ , μια πόλη με κυρίως μαύρο πληθυσμό. Οργάνωσε επίσης μια συγκέντρωση στο Μπρονξ πρόσφατα σε μια προσπάθεια να κερδίσει τους μαύρους και τους Λατίνους ψηφοφόρους.

Οι μαύροι άνδρες περιλαμβάνονται επίσης μεταξύ των πιθανών αντιπροεδρικών επιλογών για τον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων Byron Donalds, R-Fla., γερουσιαστή Tim Scott, RS.C. και του πρώην υπουργού Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης Ben Carson.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Θετική, ουσιαστική και ειλικρινή χαρακτήρισε ο Ζελένσκι τη συζήτηση Τραμπ-Η Ουκρανία συμφωνεί στην εκεχειρία
ΒΙΝΤΕΟ: Μαζικά στο πλευρό του Ιμάμογλου διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη
Τελευταία προειδοποίηση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη-«Απελευθερώστε τους ομήρους και ξεφορτωθείτε τη Χαμάς»
Ποινή φυλάκισης 49 χρόνων σε 19χρονο που σκότωσε την οικογένειά του και ετοίμαζε μακελειό στο σχολείο του
«Κατά συρροή εγκληματίας» κατηγορείται για τη δολοφονία 27χρονου αθλητικογράφου στη Νέα Ορλεάνη
Συναγερμός στη Βιρτζίνια-Οπλισμένος άνδρας στις εγκαταστάσεις της CIA (vids)
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας-Προθεσμία 30 ημερών για νέα κυβέρνηση ή εκλογές
Μία ώρα διήρκησε η τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με Ζελένσκι-«Είμαστε σε καλό δρόμο»
Μπέιμπι σίτερ στη Γερμανία κακοποίησε σχεδόν 1.000 φορές το αγόρι που πρόσεχε
Οι 105 που μαζί με τον Ιμάμογλου συνελήφθησαν για διαφθορά και τρομοκρατία-Δήμαρχοι, επιχειρηματίες κι ένας τραγουδιστής