Προκαλεί ξανά ο Τραμπ-«Δεν είμαι ρατσιστής, έχω μαύρους φίλους»

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σε μια νέα συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να είναι ρατσιστής επειδή έχει «τόσους μαύρους φίλους».

«Έχω τόσους πολλούς μαύρους φίλους που αν ήμουν ρατσιστής, δεν θα ήταν φίλοι, θα ήξεραν καλύτερα από τον καθένα», είπε ο Τραμπ σε μια ευρεία συνέντευξη με τη Semafor όταν ρωτήθηκε πώς απαντά στους μαύρους ψηφοφόρους που τον αποκαλούν ρατσιστή.

«Δεν θα ήταν μαζί μου για δύο λεπτά αν πίστευαν ότι είμαι ρατσιστής — και δεν είμαι ρατσιστής!» πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος επανέλαβε επίσης τα σχόλια ότι ορισμένοι μαύροι ψηφοφόροι σχετίζονται μαζί του επειδή επίσης «υποβάλλεται σε διακρίσεις» από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Υπονόησε ότι οι διώξεις που αντιμετωπίζει από τη δικαιοσύνη τον έκαναν πιο συμπαθή υποψήφιο ανάμεσα στους μαύρους ψηφοφόρους

«Πολλοί λένε ότι με συμπαθούν οι μαύροι επειδή έχουν υποφέρει τόσο πολύ και έχουν υποστεί διακρίσεις και με βλέπουν ως κάποιον που έχει υποστεί διακρίσεις», είπε.

Οι μετανάστες… η τελευταία του ελπίδα

Τους τελευταίους μήνες, η εκστρατεία του πρώην προέδρου προσπάθησε να διεισδύσει στους μαύρους ψηφοφόρους καθώς ο ενθουσιασμός για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μειώνεται μεταξύ των βασικών δημογραφικών στοιχείων.

Μια δημοσκόπηση του NBC News τον Απρίλιο έδειξε ότι ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων 71% έως 13%, αλλά αυτό είναι χαμηλότερο από τα exit polls του 2020 , τα οποία βρήκαν ένα περιθώριο 87% έως 12% για τον Μπάιντεν.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Τραμπ πρόκειται να επισκεφθεί μια εκκλησία στο Ντιτρόιτ , μια πόλη με κυρίως μαύρο πληθυσμό. Οργάνωσε επίσης μια συγκέντρωση στο Μπρονξ πρόσφατα σε μια προσπάθεια να κερδίσει τους μαύρους και τους Λατίνους ψηφοφόρους.

Οι μαύροι άνδρες περιλαμβάνονται επίσης μεταξύ των πιθανών αντιπροεδρικών επιλογών για τον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων Byron Donalds, R-Fla., γερουσιαστή Tim Scott, RS.C. και του πρώην υπουργού Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης Ben Carson.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Politico: Τι να περιμένουμε από μια πιθανή Κυβέρνηση Λεπέν στη Γαλλία
Αλλάζουν οι ισορροπίες στο EK-Οι Φιλελεύθεροι του Μακρόν είναι πλέον 4η δύναμη, 3ο το ECR της Μελόνι
Η Iσπανία καταργεί το ΦΠΑ στο ελαιόλαδο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Σ. Κυριακίδου: Iστορική ευκαιρία εξάλειψης καρκίνου τραχήλου της μήτρας η συμφωνία για εμβολιασμούς
Κρεμλίνο σε ΗΠΑ: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά να συζητήσουμε για την εμπλοκή σας γύρω από την Ουκρανία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει άλλη μια Γάζα»
Η Αρμενία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης
Ρεκόρ ωρών με αρνητικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφει το 2024 η Ευρώπη
Αίτηση διαζυγίου και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους καταθέτει η σύζυγος του Λύτρα
Ένας νεκρός και πάνω από 200 τραυματίες σε διαμαρτυρίες για φόρους στη Κένυα