Κατήγγειλε τρεις φορές τον 48χρονο το θύμα της γυναικοκτονίας-Άρχισε η έρευνα για πιθανές ευθύνες

Προβληματισμό προκαλούν τα όσα αναφέρει η Αστυνομία, αναφορικά με την γυναικοκτονία που συνέβη στην Πάφο, το πρωί της Παρασκευής, με θύμα την 41χρονη Petya Krateva από τη Βουλγαρία, καθώς η άτυχη γυναίκα είχε καταγγείλει τρεις φορές τον 48χρονο. Στο μεταξύ, έχει αρχίσει η έρευνα από αξιωματικό, για τις καταγγελίες περί ολιγωρίας από τα μέλη της Αστυνομίας, που χρειάστηκαν δεκαπέντε λεπτά για να φτάσουν στο σημείο.

Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, για τις καταγγελίες που υπάρχουν, ότι πολίτης παραπέμφθηκε σε τέσσερα διαφορετικά τμήματα, πριν να δοθεί το σήμα για να αναλάβουν δράση τα μέλη της Αστυνομίας και να μεταβούν στο σημείο της τραγωδίας, «έχει ορίσει αξιωματικό από την Αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού να διεξάγει έρευνα. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν. Ο αξιωματικός έχει ξεκινήσει τη λήψη καταθέσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Αν και το συγκεκριμένο θέμα διερευνάται, τα πρώτα τηλεφωνήματα ανέφεραν φωνές και καυγάδες. Τη δεδομένη στιγμή έπρεπε να ανταποκριθεί η Αστυνομία. Είμαι επιφυλακτικός επειδή γίνεται έρευνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποτάθηκε στο σώμα ασφάλειας αλλά ανταποκρίθηκε όταν το δικό της σώμα ήταν ήδη νεκρό

Ο κ. Ανδρέου πρόσθεσε πως τα μέλη της Αστυνομίας χρειάστηκαν ένα χρονικό διάστημα δεκαπέντε λεπτών για να φτάσουν στο σημείο, επειδή ήταν μακριά από τον αστυνομικό σταθμό, κάτι που θα αποτελέσει μέρος της έρευνας του αξιωματικού.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας θέλησε να υψώσει ασπίδα προστασίας στους συναδέλφους του, καθώς όπως σημείωσε «διερευνούμε ένα πολύ σοβαρό αδίκημα. Υπάρχει κάποια παραπληροφόρηση, να ξεκαθαρίσουμε ότι τα δύο πρόσωπα ήταν διαζευγμένα διέμεναν σε δύο διαφορετικές κατοικίες, όχι κοντά. Ήταν διαζευγμένοι από το 2019 και μέχρι το 2023 διέμεναν μαζί και στη συνέχεια διέμεναν σε δύο ξεχωριστές κατοικίες».

Έγιναν τρεις καταγγελίες εναντίον του 48χρονου

Σημειώνεται πως εκείνο που προκαλεί αρκετά ερωτήματα είναι το γεγονός ότι εναντίον του 48χρονου έχουν γίνει τρεις καταγγελίες από το θύμα, ωστόσο η Αστυνομία, όπως φαίνεται, έκρινε ότι το θύμα δεν έχριζε προστασίας.

«Η πρώτη υπόθεση για τα δύο πρόσωπα αυτά ήταν το 2019, που έγινε μία καταγγελία και αποσύρθηκε κατόπιν ένορκης δήλωσης από το θύμα το 2020. Η δεύτερη καταγγελία ήταν στις 17 Μαρτίου 2024, που καταγγέλθηκε στο κλιμάκιο βίας στην οικογένεια, ότι το θύμα στις 15 Μαρτίου, ο ύποπτος της επιτέθηκε και την χτύπησε. Παρ’ όλα αυτά, σε γραπτή κατάθεση που έδωσε το θύμα ανέφερε πως δεν ζητούσε την ποινική του δίωξη. Εμείς είχαμε σχηματίσει ποινικό φάκελο για να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία. Η τελευταία καταγγελία που είχαμε ήταν στις 11 Ιουνίου, που το θύμα προέβη σε νέα καταγγελία εναντίον του υπόπτου που της επιτέθηκε και την χτύπησε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βία στην οικογένεια εναντίον του δράστη του φονικού-Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία

Αναφορικά με το ένταλμα σύλληψης που δεν εκτελέστηκε, με αποτέλεσμα η 41χρονη να χάσει τη ζωή της, ο κ. Ανδρέου επεσήμανε ότι «εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για αδικήματα για τον περί βίας στην οικογένεια, αναζητήθηκε χωρίς να εντοπιστεί, ώστε να προχωρήσουμε στη σύλληψη. Το θύμα αν και αρχικά της ζητήθηκε να μεταβεί σε καταφύγιο για πρόσωπα που έχουν υποστεί βία, η ίδια δεν ήθελε να το κάνει και παρέμεινε στο σπίτι της. Η Αστυνομία είχε ασχοληθεί με το θέμα, είχε αναζητηθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν εντοπίστηκε».

Ο Χρίστος Ανδρέου, αναφερόμενος εκ νέου στον τρόπο που διαχειρίστηκαν τα μέλη της Δύναμης τα τηλεφωνήματα και τη διερεύνηση της υπόθεσης, υπέδειξε ότι «η Αστυνομία διερευνά σωρεία υποθέσεων, στα πλαίσια των καθηκόντων της. Σίγουρα γίνονται οι ενέργειες. Ταυτόχρονα μπορούν να διερευνούν πολλές περιπτώσεις τα μέλη της Αστυνομίας. Τα μέλη που βρίσκονται στο κέντρο ελέγχου μηνυμάτων και παίρνουν τα τηλεφωνήματα αξιολογούν τα τηλεφωνήματα και δρουν αναλόγως και αν θα συνδέσουν με κάποιο εξειδικευμένο τμήμα. Αν πρόκειται για επείγον περιστατικό, δίνονται σήματα μέσω ασυρμάτου για να ανταποκριθεί η Αστυνομία».

Δίνει απαντήσεις η νεκροτομή

Στο μεταξύ, στις 8:00 το πρωί ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει η διαδικασία της προσωποκράτησης του 48χρονου, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου νοσηλεύεται και έχει διαταχθεί η οκταήμερη προσωποκράτησή του, ενώ στις 10:00 ήταν προγραμματισμένη η νεκροτομή επί της σορού της 41χρονης.

«Ο ύποπτος έχει προβάλει κάποιους ισχυρισμούς. Φέρει πέντε τραύματα στην κοιλιακή χώρα, ενώ από τις πρώτες εξετάσεις από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, στη σκήνη, το θύμα φέρει πέντε τραύματα στην κοιλιακή χώρα».

Δειτε Επισης

Νέα ανακοίνωση ΑΚΕΛ για την απόδραση-«Δεν νιώθουν την ανάγκη να αναλάβουν καμία ευθύνη για αυτό το φιάσκο»
Υπήρχαν θαμώνες στο καφενείο την στιγμή των πυροβολισμών στη Γιόλου-«Στόχος του δράστη να εκφοβήσει»
Βλάβη σε πλυντήριο προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στο Φρέναρος-Εξήλθαν έγκαιρα οι ένοικοι
Νεκρός κάτω από το όχημα του εντοπίστηκε 58χρονος στη Λεμεσό-Ατύχημα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις
Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...
Στις ελεύθερες περιοχές δείχνει τον «Κομμωτή» το στίγμα του κινητού του-Αγώνας δρόμου και... κρυφτούλι με την Αστυνομία
Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 31χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Περιστερώνα
Απουσιάζει εδώ και οκτώ ημέρες από το χώρο διαμονής του στην Κακοπετριά 38χρονος
Συνελήφθη στην Κύπρο 35χρονος καταζητούμενος για υπόθεση απαγωγής στη Γερμανία