Επίθεση με μαχαίρι από 34χρονο ακροδεξιό σε 12χρονο στη Φινλανδία

Άνδρας με ακροδεξιές πεποιθήσεις θεωρείται ότι είναι αυτός που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά ένα 12χρονο παιδί σε εμπορικό κέντρο στη βόρεια φινλανδική πόλη Όουλου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο ύποπτος στόχευσε επίσης ένα δεύτερο παιδί κατά την επίθεση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, και θα αντιμετωπίσει προκαταρκτικές κατηγορίες για δύο απόπειρες δολοφονίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (NBI).

«Η ποινική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και η αστυνομία δεν γνωρίζει ακριβώς τα κίνητρα της πράξης. Ωστόσο, γνωρίζει ότι ο ύποπτος έχει ιστορικό σε ακροδεξιές δράσεις», αναφέρει το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Yle έδειξε εικόνες από μια λίμνη αίματος στο δάπεδο του εμπορικού κέντρου.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Πέτερι Όρπο καταδίκασε την επίθεση.

«Η ακροδεξιά βία αποτελεί πραγματική απειλή στη Φινλανδία», δήλωσε ο Όρπο σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. «Δεν υπάρχει χώρος για εξτρεμισμό οποιουδήποτε είδους σε αυτή τη χώρα».

Η κατάσταση του 12χρονου παιδιού είναι σταθερή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος, ο οποίος γεννήθηκε το 1990, πιστεύεται ότι μαχαίρωσε το παιδί αρκετές φορές από πίσω πριν τον σταματήσει ένας φρουρός ασφαλείας, αναφέρει το Εθνικό Γραφείο Ερευνών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι