ΠτΔ: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι επετράπη σκόπιμα η είσοδος στους μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός της Νεκρής Ζώνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενημερώσει και τα Ηνωμένα Έθνη και την Ύπατη Αρμοστεία των ΗΕ για τους Πρόσφυγες για την ετοιμότητά της να συνδράμει σε όποιας φύσεως ανθρωπιστικά θέματα προκύπτουν σε σχέση με τα άτομα αυτά.

«Από εκεί και πέρα, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών. Έχουμε αποδείξει πολλές φορές και την ευαισθησία μας στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και πώς το διαχειριζόμαστε. Είναι εύκολο ενδεχομένως για κάποιους που είναι μακριά από την Κύπρο να κάνουν δηλώσεις», σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας πως η διαχείριση αναφορικά με το έδαφος της ΚΔ, ο αποτελεσματικός έλεγχος του οποίου ασκείται από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας, γίνεται με αποφάσεις της Κυβέρνησης.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία απολύτως περίπτωση να δημιουργηθεί μια νέα οδός, κάθοδος παράτυπων μεταναστών, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε μεταφέρει καθημερινά και με τον Υπουργό Εσωτερικών, αλλά και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, την ετοιμότητά μας να βοηθήσουμε στη διαχείριση αυτού του προβλήματος», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία πρόκληση την οποία η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί.

«Τέτοιου είδους δημόσιες δηλώσεις που κάποιοι θεωρούν ότι θα ασκήσουν πίεση στην ΚΔ, θέλω να τους μεταφέρω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να πετύχουν οτιδήποτε, είναι μέσα από τη συνεργασία που αντιμετωπίζονται τέτοια προβλήματα και όχι μέσα από τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Δεν αναμένει εξελίξεις στο Κυπριακό μέχρι τον Σεπτέμβριο η πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Είμαστε ένα, διεμήνυσε η Μέτσολα-«Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»
Οι καταθέσεις και τα χρέη των πολιτικών αρχηγών-Όσα καταγράφουν στο Πόθεν Έσχες τους
Εν αναμονή εισηγήσεων η Κυβέρνηση για την υλοποίηση αναβάθμισης της ναυτικής βάσης στο Μαρί
Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Πράσινο και για δημιουργία ανώτατων θέσεων
Απαντά στην Άγκυρα η Αθήνα-«Λυπούμαστε που ο Δένδιας παρέλειψε να… ευχαριστήσει τις τουρκικές δυνάμεις»
Διεύρυνση στρατηγικής ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων ενώπιον Υπουργικού-Αναβαθμίζεται το νοσοκομείο Τροόδους
Ενοχλημένη η Άγκυρα με δηλώσεις Δένδια για εισβολή-«Προσπαθεί να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές»
Συστάθηκαν οι επτά επιτροπές του Συμβουλίου του ΕΟΑ Πάφου
Οι Μαρίνος Λάμπρου και Μάριος Μεταξάς αντιπρόεδροι του Συμβουλίου του ΕΟΑ Πάφου