Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βία στην οικογένεια εναντίον του δράστη του φονικού-Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία

Όλο και περισσότερες και πιο σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση του άγριου φονικού που διαπράχθηκε το πρωί της Παρασκευής με θύμα την 41χρονη Petya Krateva από τη Βουλγαρία, η οποία ούρλιαζε και ενώ την άκουσαν οι γείτονες και ειδοποίησαν την Αστυνομία, τα μέλη της μετέβησαν στη σκηνή αργοπορημένα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να αποτρέψουν την εγκληματική ενέργεια.

Μετά τις καταγγελίες ότι γείτονες επικοινώνησαν με τις αρχές και μάλιστα χρειάστηκε να συνδεθούν με τέσσερα τμήματα μέχρι να καταφέρουν να σημάνουν συναγερμό, νέα στοιχεία έρχονται στο φως που επιβαρύνουν τη θέση της Αστυνομίας, η οποία για άλλη μια φορά μένει εκτεθειμένη.

Και αυτό διότι, ενώ κατά διαστήματα απευθύνεται έκκληση προς του πολίτες για να δείχνουν ευαισθητοποίηση και να ενημερώνουν τις Αρχές, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία στην αποτροπή του εγκλήματος, εντούτοις ούτε σε αυτή την περίπτωση κατάφεραν να αποτρέψουν τη δολοφονία μιας γυναίκας.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, εναντίον του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις 11 Ιουνίου για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο, η Αστυνομία ισχυρίζεται πως αναζητήθηκε αλλά δεν εντοπίστηκε. Ο ισχυρισμός αυτός εγείρει τεράστια ερωτήματα, όμως, καθώς θα πρέπει να απαντήσει η Αστυνομία τι έρευνες έγιναν από την 11η Ιουνίου, ώστε να μην γίνει κατορθωτός ο εντοπισμός του. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που η Αστυνομία, στο επίσημο δελτίο Τύπου της για την υπόθεση, αναφέρει πως ο 48χρονος διέμενε στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα με το θύμα.

Αναζητήθηκε, συνεπώς, ακόμη και σήμερα το πρωί και δεν εντοπίστηκε; Αναζητήθηκε στην οικία του τις προηγούμενες ημέρες και δεν βρισκόταν εκεί; Υπάρχει σε ημερολόγιο ενεργείας της Αστυνομίας αναφορά ότι τις τελευταίας μέρες μέλη της Δύναμης τον αναζήτησαν στο διαμέρισμα του και δεν εντοπίστηκε ή υπάρχει καταγεγραμμένη οποιαδήποτε νέα αναφορά ή ενημέρωση από και προς τη σύζυγό του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη ο 48χρονος για τη γυναικοκτονία στην Πάφο-Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Πάντως, ερωτηθείσα σχετικά, η Αστυνομία πρόβαλε ως άλλοθι την κατάσταση που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες στην Πάφο λόγω των πυρκαγιών. Ωστόσο αυτό το άλλοθι αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό όταν στην εξίσωση υπάρχει ένα θύμα δολοφονίας που οι Αρχές γνώριζαν ότι κινδυνεύει. Και αυτό διότι, το ίδιο το θύμα αποτάθηκε στο σώμα ασφαλείας, αλλά φάνηκε για άλλη μια φορά ανήμπορο να προσφέρει ασφάλεια σε ένα πολίτη που την είχε ανάγκη.

Υπενθυμίζεται, ότι το φονικό διαπράχθηκε γύρω στις 10 το πρωί, όταν ο φερόμενος δράστης μετά από το διαπληκτισμό που είχε με το θύμα. το μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Αν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου σε δημόσιες δηλώσεις του έσπευσε να απαντήσει στις καταγγελίες για ολιγωρία, λέγοντας πως άμεσα τα μέλη της Δύναμης μετέβησαν στο σημείο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για να διεξαχθεί έρευνα, ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία του γείτονα, ο οποίος είχε αναφέρει πως πήρε τέσσερις φορές την Αστυνομία για να αναφέρει τον έντονο καυγά, ωστόσο, τον ‘έστελναν από το ένα τμήμα στο άλλο.

Δειτε Επισης

Κόμπος οι έρευνες στις Κεντρικές για «Κομμωτή»-Δεν βρήκαν το κινητό του, άγνοια από συκγρατούμενους του
Ανατράπηκε βάρκα με δύο επιβαίνοντες στην περιοχή του Μαζωτού
Ξέσπασε φωτιά σε όχημα ενώ βρισκόταν σταθμευμένο-Έτρεχε και πάλι η Πυροσβεστική
Άλλες δύο συλλήψεις για την απόδραση του «Κομμωτή»-Αρνούνται εμπλοκή ο πατέρας και ο φίλος του
Έτρεχε να προλάβει τα χειρότερα η Πυροσβεστική-Δύο πυρκαγιές σε οικίες μέσα σε 20 λεπτά
Στην εντατική 89χρονος πεζός-Παρασύρθηκε από όχημα στο Στρόβολο
Στο Νοσοκομείο δύο οδηγοί μετά από τροχαίο ατύχημα
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου