Πρόεδρος Γονέων Δημοτικής: Η πάγια θέση είναι να εγκατασταθούν κλιματιστικά για να μην κλείνουμε σχολεία

Είναι κρίμα εν έτη 2024 να κλείνουμε τα σχολεία ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις ανακοινώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ρένος Κουμή, λέγοντας ότι «είμαστε απαράδεκτοι».

Ερωτηθείς αν είναι σύμφωνοι με τη σημερινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να διακοπούν τα μαθήματα στις 10:45 λόγω των ψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούσαν, ο κ. Κουμή είπε ότι «εννοείται ότι είμαστε σύμφωνοι».

«Ήταν μετά και τη σύμφωνη γνώμη τη δική μας, των οργανωμένων γονιών παγκύπρια, όλες οι Επαρχίες. Ήταν ομόφωνη η απόφαση μας. Δύσκολη μέρα σήμερα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουμή είπε ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με την τοποθέτηση των κλιματιστικών.

«Εκείνο που ζητούμε εμείς είναι η τριετία να είναι πιο σύντομη που εξήγγειλε η Υπουργός. Να δώσουν βαρύτητα στα σχολεία όπου πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν τα κλιματιστικά και να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Είναι κρίμα εν έτη 2024 να κλείνουμε τα σχολεία ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις ανακοινώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Είμαστε απαράδεκτοι», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θα επιδιώξουν κάποια συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο Παιδείας για συζήτηση εκ νέου του θέματος, ο κ. Κουμή είπε ότι «μπορούμε να παρακαθίσουμε σε συζήτηση με τους αρμόδιους, με το Υπουργείο, με το κράτος για να δούμε μελλοντικά αν θα υπάρξουν  -που φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν οι ψηλές θερμοκρασίες-  τέτοιοι δύσκολοι περίοδοι, να μπει στο πρωτόκολλο ακόμα και για κλείσιμο του Σχολείου».

«Δεν το αποκλείουμε αυτό. Η πάγια θέση είναι να εγκατασταθούν τα κλιματιστικά για να μην χρειάζεται να κλείνουμε σχολεία, αλλά μέχρι να γίνει η τοποθέτηση τους αν παρουσιαστεί ξανά, να υπάρχει ως εναλλακτική λύση η συγκεκριμένη. Αλλά είμαστε στη διάθεση τόσο του Υπουργείου όσο και των αρμόδιων φορέων να συζητήσουμε το θέμα αυτό», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έπιασε την ανιούσα η θερμοκρασία-Κίτρινη προειδοποίηση για 42 βαθμούς Κελσίου
Χρηματοδότηση ΕΕ για λιμάνι Λεμεσού και περιφερειακό Λευκωσίας
Ενίσχυση για αναβάθμιση συστημάτων αποστολής στοιχείων διακίνησης νωπού γάλακτος ενέκρινε το Υπουργικό
Η ΑΗΚ αφαιρεί τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από πασσάλους της
Ακόμη πενήντα κοινότητες εντάσσονται στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης
Ανακοινώθηκε επαναλειτουργία του Δασικού Κολλεγίου από τον Ιανουάριο του 2025
Ξεπέρασαν το 1,65 εκ. οι αφίξεις τουριστών το πρώτο εξάμηνο του 2024-Σταθερή πρωτιά για τους Βρετανούς
Παροχή πολεοδομικών κινήτρων για κατεδάφιση παλιών και επικίνδυνων οικοδομών ενέκρινε το Υπουργικό
Αρχίζει τον Σεπτέμβριο η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στρατόπεδα
Προτεραιότητα η άμεση πρόσβαση σε εμβόλια απαντά η Κυριακίδου στην απόφαση ΓΔΕΕ