Οι ημερομηνίες και ο τρόπος εγγραφής των μαθητών στα γυμνάσια και λύκεια

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του τις ημερομηνίες και τον τρόπο εγγραφής ή επαναβεβαίωσης της εγγραφής των μαθητών/μαθητριών Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τους/τις μαθητές/ριες Α΄ τάξης Γυμνασίου, η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου 2024, με φυσική παρουσία των γονέων/κηδεμόνων στο Γυμνάσιο, στο οποίο θα φοιτήσει το παιδί τους τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Για τους/τις μαθητές/ριες Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου, Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου και Β΄ και Γ΄ τάξης Τεχνικών Σχολών, η επιβεβαίωση εγγραφής θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τις 18 μέχρι τις 21 Ιουνίου 2024.

Για τους/τις μαθητές/ριες Α΄ τάξης Λυκείου (εκτός από τους/τις μαθητές/ριες των Λυκείων που αναφέρονται στο σημείο iv), η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουνίου 2024, με φυσική παρουσία των γονέων/κηδεμόνων στο Λύκειο, στο οποίο θα φοιτήσει το παιδί τους τη σχολική χρονιά 2024-2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν αποκλείεται παράταση στο κλείσιμο των σχολείων λόγω καύσωνα-Πλάνο τριετίας για τα κλιματιστικά

Για τους/τις μαθητές/ριες Α΄ τάξης Λυκείου που θα φοιτήσουν στα τρία πιο κάτω σχολεία, θα λειτουργήσει πιλοτικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα eΔΕΑ (ηλεκτρονική Διοίκηση Εκπαίδευσης και Αγωγής): Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα – Λευκωσία, Λύκειο Κύκκου Β΄ – Λευκωσία, Λύκειο Πολεμιδιών – Λεμεσός.

Για την εγγραφή των εν λόγω μαθητών/ριών, θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, σημειώνεται.

Για τους/τις μαθητές/ριες Α΄ τάξης Τεχνικών Σχολών, η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουνίου 2024, με φυσική παρουσία των μαθητών/μαθητριών και γονέων/κηδεμόνων στην Τεχνική Σχολή, στην οποία  θα φοιτήσει το παιδί τους τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Επίσης, για την επιβεβαίωση της εγγραφής των μαθητών/ριών της Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου, Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου και Β΄ και Γ΄ τάξης Τεχνικών Σχολών, θα τεθεί σε λειτουργία η Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών στη διεύθυνση https://engrafes.moec.gov.cy/ , η οποία θα είναι προσβάσιμη στους γονείς/κηδεμόνες από τις 18 μέχρι τις 21 Ιουνίου 2024. Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να μεταβούν στη συγκεκριμένη Πύλη και μέσω του διαδικτυακού Συνδέσμου (Banner) που θα ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα του Υ.Π.Α.Ν.: www.moec.gov.cy.

Το ΥΠΑΝ αναφέρει ότι οι γονείς/κηδεμόνες που για οποιονδήποτε λόγο δεν θα μπορέσουν να εγγράψουν ή να επιβεβαιώσουν την εγγραφή του παιδιού τους στα χρονοδιαγράμματα που αναφέρονται πιο πάνω, θα πρέπει να παρουσιαστούν στη σχολική μονάδα, στην οποία θα φοιτήσει το παιδί τους, από τις 27 μέχρι και τις 28 Ιουνίου 2024, ώστε να διεκπεραιωθεί η εγγραφή ή η επιβεβαίωση της εγγραφής του παιδιού τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,6 εκ. ευρώ
Εξελίξεις στην υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Πάφου-Κατέθεσε Ομολογία Πίστεως στην Ιερά Σύνοδο
Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα οι Συντεχνίες Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ
Θλίψη στην ιατρική κοινότητα... Έφυγε από τη ζωή ο δρ. Άλκης Πιερίδης σε ηλικία 81 ετών
Α. Μιχαηλίδου: Στόχος μας η διασφάλιση της ποιότητας παρεχόμενης εκπαίδευσης
Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata