Πρωτοβουλία για Πολιτιστικό Δόγμα Κύπρου-Ελλάδας συζήτησαν ΥΠΑΝ και ΙΕΠ

Την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού (ΙΕΠ) για δημιουργία του Ενιαίου Πολιτιστικού Δόγματος Κύπρου – Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησης του, στηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου σε χθεσινή συνάντησή της με αντιπροσωπεία του ΙΕΠ, στην οποία  συζητήθηκαν καίρια θέματα που αφορούν τη διδασκαλία και τη χρήση της ελληνικής γλώσσας, την ενίσχυση των σχέσεων της μαθητιώσας νεολαίας με την Ελλάδα και άλλες  ευαίσθητες πτυχές του τομέα της εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΙΕΠ, Ξενής Ξενοφώντος, τόνισε την αναγκαιότητα καθιέρωσης θεματικών μαθητικών εκδρομών από την Κύπρο στην Ελλάδα και αντίστροφα, με συγκεκριμένο περιεχόμενο και με επισκέψεις σε χώρους ιστορικού /αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Σκοπός είναι η σύσφιξη των εθνικών δεσμών καθώς και η ενίσχυση της καταβαλλόμενης προσπάθειας του ΙΕΠ για συγκρότηση της κοινωνίας του πολιτισμού, του πνεύματος και της εθνικής αυτογνωσίας, ως μοναδικού όπλου για αντιμετώπιση των  φοβερών προκλήσεων της νέας εποχής, σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κ. Μιχαηλίδου εξέφρασε την ετοιμότητα της να μελετήσει  σε βάθος τα θέματα που ηγέρθηκαν και να συμβάλει, με στόχο την επίλυση ή απάμβλυνσή τους.

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού εκφράζει την ικανοποίησή του για τις τοποθετήσεις της Υπουργού και των συνεργατών της, «καθώς και την πεποίθηση ότι σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα, προς όφελος της παιδείας, του εκπαιδευτικού συστήματος, του κοινωνικού συνόλου και της ημικατεχόμενής μας πατρίδας γενικότερα».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 1 εκ. ευρώ
Σε Ε/κ ανήκει γη «πανεπιστημίου» που προορίζεται για ξενοδοχείο με καζίνο
Παραδοχή Χριστοδουλίδη-«Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»
Συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ο Μητσοτάκης
Εμπλεκόμενος και στη δολοφονία Λυγγερίδη ο 20χρονος σύντροφος της ανήλικης που μαχαίρωσε 19χρονη
Έλιωσε τα θερμόμετρα ο Ιούνιος-Κατέγραψε ρεκόρ με έως και 5,7 βαθμούς ψηλότερη μέση θερμοκρασία
Με στόχο να ακούσει τους νέους, η Κυβέρνηση εγκαινιάζει την πλατφόρμα ΕΚΦΡΑCY
Χάλασε ο… θερμοστάτης του καιρού-Από τις καταιγίδες στον καύσωνα, κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική
Πολυτραυματισμός η αιτία θανάτου του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο
Στο επίκεντρο της τελευταίας αντεξέτασης Ελεγκτή η καταγγελία κατά Αγγελίδη-Η ώρα των τελικών αγορεύσεων