Ανακοινώθηκε επίσημα ο διορισμός του Νικόλα Ιωαννίδη για τη θέση του Υφυπουργού Μετανάστευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, αποφάσισε τον διορισμό τoυ Δρος Νικόλα Α. Ιωαννίδη ως Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας. 

Η ίδρυση του Υφυπουργείου αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη χώρα μας ως προς την αποτελεσματική διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και τους συνεργάτες του,  των οποίων η προσπάθεια είχε σημαντικά αποτελέσματα ως προς την αποτελεσματική διαχείριση του Μεταναστευτικού στη χώρα μας και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα συνεργαστούν στενά και θα στηρίξουν τον νέο Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα σημαντικά βήματα στελέχωσης του Υφυπουργείου. 

Η στοχευμένη πολιτική της Κυβέρνησης θα συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, με το Υφυπουργείο ως κεντρικό φορέα ως προς τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την εποπτεία των συναρμόδιων κρατικών Υπηρεσιών.  Η βελτιωμένη εικόνα, απόρροια των στοχευμένων μέτρων που εφαρμόστηκαν τον τελευταίο χρόνο, θα ενισχυθεί περισσότερο με τη λειτουργία του νέου Υφυπουργείου υπό τον Δρα Νικόλα Α. Ιωαννίδη. 

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Νικόλας Α. Ιωαννίδης κατέχει διδακτορικό τίτλο στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol (2017). Την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Nippon στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο Θάλασσας στο Αμβούργο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol.

Έχει διδάξει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών για ζητήματα δημόσιου διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Έχει εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και σε ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2019 βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στο διεθνές δίκαιο για τα έτη 2017-2019. Το 2020 έλαβε βραβείο από τη Διεθνή Ένωση για το Δίκαιο της Θάλασσας για ακαδημαϊκό άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε διεθνές νομικό περιοδικό. Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο (ένα δεύτερο είναι υπό δημοσίευση) και αρκετά ακαδημαϊκά άρθρα/κεφάλαια σε διεθνείς νομικές εκδόσεις. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.

Δειτε Επισης

Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς
Προηγείται ο Τατάρ του Έρχιουρμαν και σε δημοσκόπηση τουρκικής εταιρείας