Διακόπτονται τα μαθήματα λόγω καύσωνα, κανονικά διεξάγονται οι Παγκύπριες Εξετάσεις

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται, διακόπτονται σήμερα τα μαθήματα στις 10:45 π.μ. στα δημόσια σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία, ενώ τα προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία δεν θα λειτουργήσουν καθόλου. Κανονικά θα διεξαχθεί το πρόγραμμα των Παγκυπρίων Εξετάσεων.

Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, «με βάση τις συστάσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Υγείας, την ερχόμενη Παρασκευή 14/06/2024, ημέρα κατά την οποία προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικής Εκπαίδευσης θα διακοπούν στις 10:45 π.μ.».

Χθες η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου είχε δηλώσει ότι μετά την προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας για την Παρασκευή «δώσαμε οδηγίες στα σχολεία, βεβαίως να αξιοποιηθούν οι αίθουσες που έχουν κλιματισμό, να διευκολυνθούν τα παιδιά», ενώ είπε πως «εκεί όπου δεν υπάρχουν, να ληφθεί μια πρόνοια και για τα παράθυρα αλλά και για όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Σημειώνεται ότι όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν να αφήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους, τη συγκεκριμένη ημέρα, μπορούν να το πράξουν ενώ οι απουσίες των παιδιών εκείνη την μέρα  θα θεωρηθούν δικαιολογημένες.

Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι τα μαθήματα ενισχυτικής/υποστηρικτικής διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα διακοπούν επίσης στις 10:45 π.μ.

Το Υπουργείο σημειώνει επίσης ότι οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την στασιμότητα δεκαετιών πληρώνουν οι μαθητές-Διπλό μέτωπο στη Βουλή για τα κλιματιστικά

Δειτε Επισης

Κίνδυνος από την ανεξέλεγκτη αγορά ιωδίου για προστασία από ραδιενέργεια-Προειδοποιούν οι ειδικοί
Ανοίγει και φέτος για το κοινό η Προεδρική Κατοικία Τροόδους την Κυριακή
Μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη η Κύπρος που δεν έχει προγράμματα για επαγγελματική κατάρτιση των τυφλών
Τα τέλη για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας
Ανησυχία Επ. Περιβάλλοντος για διάβρωση σε παραλίες Δ. Λεμεσού-Τέθηκε θέμα Βάσεων από το ΑΚΕΛ
Τις κατηγορίες χορηγιών του σχεδίου για ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε το ΤΟΜ
Πήρε για τα καλά την ανιούσα ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική, κόκκινη από το Τμήμα Δασών
Διαβεβαίωση Κυβέρνησης για στήριξη Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Αιτήσεις και υδατικό στο επίκεντρο σύσκεψης
Καταγγέλλει «δυσμενή διάκριση μαθητών» ο Σύνδεσμος για Δυσλεξία-Έστειλε επιστολή στο ΥΠΑΝ
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις σε γεωργούς που επλήγησαν-Όλες οι πληροφορίες