Στην έδρα του ΟΗΕ ο Κόμπος για εκδήλωση για τα 60 χρόνια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος μετέβη στη Νέα Υόρκη, όπου θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση της Κυπριακής Μόνιμης Αντιπροσωπείας που θα λάβει χώρα σήμερα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από την έναρξη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο.

Ο Κωνσταντίνος Κόμπος θα εγκαινιάσει και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «60 χρόνια στην υπηρεσία της ειρήνης: φόρος τιμής στους ειρηνευτές της Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο» την οποία θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διπλωματικές αποστολές των χωρών μελών του ΟΗΕ.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των ΗΕ για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, Μίροσλαβ Γέντζια. Τον Υπουργό Εξωτερικών θα συνοδεύει στις επαφές του η Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Μαρία Μιχαήλ.

Ο Γενικός Γραμματέας επιστρέφει απο την Ιορδανία, όπου ταξίδεψε για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη, για την ενίσχυση και επιτάχυνση της διαδικασίας παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα. 

Κατά την παραμονή του στα Ηνωμένα Έθνη ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει γεύμα εργασίας με τους Μονίμους Αντιπροσώπους των Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ αργότερα το απόγευμα ο κ. Κόμπος θα παραστεί σε εκδήλωση στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για την υποψηφιότητα της Κύπρου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2025-2027.

Δειτε Επισης

Η φωτογραφία του Πολωνού καθηγητή λίγο πριν τη δολοφονία-Την τράβηξε η πρώην σύζυγος
Προειδοποιούν για black out μετά από ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω καύσωνα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ
Πρόσαψε κατηγορίες στους Ε/κ το ψευδοκράτος, ζήτησε να παραμείνουν υπό κράτηση άλλες οκτώ ημέρες
Κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ για Κυπριακό-«Απουσία ουσιαστικής προόδου στα ΜΟΕ»
Βολές ΑΚΕΛ σε Αστυνομία και Χαρτσιώτη για την παλαιστινιακή σημαία στη Λεμεσό-«Προκλητική ενέργεια αυταρχισμού»
Αποφάσισε να μη θέσει σε διαθεσιμότητα τον Νικολαΐδη το Υπουργικό, διορίζει ερευνώντα λειτουργό για πειθαρχική εν μέσω ποινικής έρευνας
Τον χαβά του ο Τατάρ-«Διεξάγω μεγάλο διπλωματικό αγώνα για παγκόσμια αποδοχή της λύσης δύο κρατών»
Απέρριψε την ένσταση Βαρωσιώτου για διάταγμα αναστολής της απόφασης απόλυσής της το Ανώτατο
Ποιο θερμή μέρα του χρόνου η Πέμπτη, στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος-Ενδεχόμενο για κόκκινη προειδοποίηση
Στην Κύπρο το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς τουρίστες μετά το μπλόκο στη Σύρο