Στην Κίνα χρονομετρούν πόση ώρα χρησιμοποιείς την τουαλέτα-Το βίντεο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο που τράβηξε ένας επισκέπτης σε δημοφιλή προορισμό στην Κίνα. Για ακόμη μια φορά η Κίνα είναι κάποια χρόνια μπροστά. Όπως φαίνεται οι αρχές έχουν εγκαταστήσει χρονόμετρα πάνω από τις τουαλέτες.

Με 51.000 αγάλματα σκαλισμένα σε 252 σπηλιές και κόγχες πριν από περίπου 1.500 χρόνια, τα βουδιστικά σπήλαια Yungang της Κίνας είναι αναμφισβήτητα ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, οι τουαλέτες σε αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO έχουν τραβήξει περισσότερη προσοχή από ό,τι η θέα.

Ένα βίντεο που μοιράστηκε πρόσφατα σε διάφορες κινεζικές ειδήσεις και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνει χρονοδιακόπτες εγκατεστημένου σε μια γυναικεία τουαλέτα, με κάθε χώρο να διαθέτει το δικό της ψηφιακό μετρητή. Όταν ένας θάλαμος είναι ακατοίκητος, η οθόνη LED εμφανίζει τη λέξη «άδειο» με πράσινο χρώμα. Όταν χρησιμοποιείται, δείχνει τον αριθμό των λεπτών και των δευτερολέπτων που η πόρτα έχει κλειδώσει.

Το αρχικό βίντεο φέρεται να τραβήχτηκε από έναν επισκέπτη που το έστειλε στην Xiaoxiang Morning Herald, μια κρατική τοπική εφημερίδα.

Ένα μέλος του προσωπικού του αξιοθέατου εξήγησε στην εφημερίδα Xiaoxiang Morning Herald ότι οι χρονοδιακόπτες εγκαταστάθηκαν για να διαχειριστούν την αύξηση των επισκεπτών στον χώρο, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων τουαλέτας. «Δεν είναι εκεί για να ελέγχουν το πόσο θα κάτσει κάποιος στην τουαλέτα» ανέφερε το μέλος του προσωπικού.

Η εισαγωγή χρονοδιακοπτών στα βουδιστικά σπήλαια Yungang αναδεικνύει τη συνεχή ισορροπία μεταξύ της τεχνολογικής προόδου και των ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το λάθος να τον κλέψει και τον κυνήγησε με τηγάνι
Αφελείς τουρίστριες μπήκαν στο Τσερνόμπιλ και πόζαραν δίπλα στο πιο ραδιενεργό αντικείμενο
Στην Αιθιοπία ετοιμάζονται να γιορτάσουν την έλευση του… 2017
Πελάτης πέταξε καφέ σε εργαζόμενη επειδή του φάνηκε ακριβός και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί
Στην Κίνα χρονομετρούν πόση ώρα χρησιμοποιείς την τουαλέτα-Το βίντεο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις
Κινέζος γιατρός που ήταν στη Ρώμη έκανε επέμβαση σε ασθενή στο... Πεκίνο
Δωρεάν μπύρες για το EURO υπόσχεται παμπ στη Βρετανία-Οι τέσσερις λέξεις που πρέπει να πουν οι οπαδοί
Ορειβάτης αποκάλυψε την απάτη-Ο πιο διάσημος καταρράκτης της Κίνας τροφοδοτείται από έναν μεγάλο σωλήνα
Αρκούδα στην Καλιφόρνια επιτέθηκε σε γυναίκα στο σπίτι της και τη σκότωσε
Τι να μην τρώτε στο αεροπλάνο-Oι τροφές και τα ποτά που πρέπει να αποφύγετε σε μια πτήση