Κλιματιζόμενοι χώροι για προστασία από καύσωνα σε Δήμους Λατσιών και Στροβόλου

Οι Δήμοι Λατσιών και Στροβόλου ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν στους δημοτες τους κλιματιζόμενους χώρους για προστασία από τον καύσωνα που θα είναι ανοιχτοι από το πρωί μέχρι και τις 18:00.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λατσιών αναφέρει ότι ο κλιματιζόμενος χώρο λειτουργεί στο Πολυδύναμο Κέντρο Λατσιών, ήταν ανοικτό την Πέμπτη 13 Ιουνίου και θα είναι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα.

Ο Δήμος Λατσιών σημειώνει ότι σε περίπτωση που θα παραστεί ανάγκη να λειτουργήσει το Κέντρο για περισσότερες μέρες, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Αναφέρει ακόμα πως κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του το Κέντρο εποπτεύεται από προσωπικό και διαθέτει κλιματισμό και δροσερά ροφήματα.

Ο Δήμος Στροβόλου αναφέρει επίσης ότι κλιματιζόμενοι χώροι στο Δημοτικό Μέγαρο θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό ανάμεσα στις ώρες 8:00 π.μ. και 6:00 μ.μ, την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Ανακοίνωσε επίσης,ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) θα παραμείνει κλειστό για κοινό ανάμεσα στις ώρες 12:00μ. και  6:00 μ.μ. την Παρασκευή.

Ο Δήμος Στροβόλου καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αποφεύγοντας την άσκοπη έκθεση στον ήλιο και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για προστασία των ευπαθών ομάδων.  

Παράλληλα, καλείται να λάβει μέτρα προστασίας των κατοικιδίων του από τον καύσωνα και συνιστά όπως η βόλτα των σκύλων προσαρμοστεί ώστε να γίνεται αρκετά νωρίς το πρωί και μετά τις 9 το βράδυ και να εξασφαλιστεί ότι θα έχουν πάντοτε πρόσβαση όλα τα ζώα, αδέποτα και δεσποζόμενα σε δροσερό νερό και σκιά, εάν βρίσκονται έξω κατά τις ώρες της ημέρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας