Σε ανοικτή γραμμή με την ΚΔ η UNFICYP για αντιμετώπιση των προκλήσεων στη νεκρή ζώνη

«Η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, UNFICYP, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει τη δέσμευσή της για διατήρηση της ασφάλειας και της ηρεμίας εντός της νεκρής ζώνης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στέφαν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε συζητήσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανθρωπιστικών προκλήσεων στην νεκρή ζώνη.

«Σε συνεργασία με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Αποστολή παρέχει ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια, όπως τροφή, νερό, στέγη και ιατρική βοήθεια, σε ευάλωτους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών», ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ.

«Αν και αναγνωρίζει τις ανησυχίες για παράτυπες διελεύσεις, η Αποστολή τόνισε τη σημασία να επιτρέπεται στους αιτούντες άσυλο ανεμπόδιστη πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου, όπως ορίζεται από την εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία για τους πρόσφυγες», πρόσθεσε.

Ο οργανισμός, σημείωσε, «βρίσκεται σε συζητήσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανθρωπιστικών προκλήσεων στην ουδέτερη ζώνη».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Λετυμπιώτης: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με ψευδείς ειδήσεις κατηγόρησε τον Ερχιουμάν ο Τατάρ
ΑΚΕΛ: Διεκδικούμε πραγματική βελτίωση στα εισοδήματα των εργαζομένων
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Νέα ΓΓ του ΕΛΚ η Ντολόρς Μονσεράτ, πρώτος Αντιπρόεδρος ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΔΗΣΥ για Κυπριακό από το κογκρέσο του ΕΛΚ
Διπλή επίθεση ΑΚΕΛ σε Προεδρικό και ΔΗΣΥ-«Συμπεριφέρονται ως πρέσβεις του Ισραήλ»
Α. Δημητρίου: Εξασφαλίσαμε ένα ισχυρό ψήφισμα για την πατρίδα μας-«Είναι έτσι που διεκδικούμε τα δίκαια»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη