ΒΙΝΤΕΟ: Βουλευτές τραγουδούσαν «Bella Ciao» την ώρα που έπεφτε το άγριο ξύλο στη βουλή

Μεγάλη ένταση, με άσκηση βίας, σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην ιταλική βουλή όταν ο βουλευτής των Πέντε Αστέρων, Λεονάρντο Ντόνο, προσπάθησε να παραδώσει μια ιταλική σημαία στον Ιταλό υπουργό περιφερειακών θεμάτων, Ρομπέρτο Καλντερόλι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά μεταρρύθμισης που αυξάνει τη φορολογική και νομοθετική αυτονομία των περιφερειών.

Πριν φτάσει στα έδρανα της κυβέρνησης, ο Ντόνο περικυκλώθηκε από βουλευτές που, σύμφωνα με μάρτυρες, ανήκαν στο κόμμα της Λέγκα. «Σε βάρος του συναδέλφου των Πέντε Αστέρων χειροδίκησε ο βουλευτής της Λέγκα, Ιγκορ Ιέτσι», δήλωσε ο γραμματέας της Ιταλικής Αριστεράς, Νικόλα Φρατογιάνι, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Il Messaggero οι αντιπολιτευόμενοι όρθιοι φώναζαν «ντροπή», «βγείτε έξω» και τραγουδούσαν «Bella ciao» στην αίθουσα.

Δείτε βίντεο:

Μιλώντας σε τηλεφωνική σύνδεση με το τηλεοπτικό κανάλι La7, ο Ντόνο δήλωσε ότι «κάποιος τον χτύπησε βίαια στο στήθος και αισθάνθηκε να χάνει τις αισθήσεις του». «Βρίσκομαι στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Σάντο Σπίριτο, ευτυχώς νιώθω κάπως καλύτερα», πρόσθεσε ο βουλευτής. Κατέστησε σαφές ότι πρόκειται να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Κάτω τα χέρια από τη σημαία μας και από εμάς τους ίδιους. Ντροπή, δεν θα σας περάσει», τόνισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Διπλωματική ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ-Αναστολή εμπορικών διαπραγματεύσεων και αντιδράσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα
Μέσω Ελλάδας έφθασαν στην Κύπρο τα 18 κιλά κάνναβης-Είχαν δηλωθεί ως... ανδρικά παντελόνια
Φόβοι για νέο εμφύλιο στη Συρία-Προειδοποιήσεις ΗΠΑ, η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις για να «μη γίνει Αφγανιστάν»
Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη
Υπό αναθεώρηση η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και Ισραήλ
Το Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Γκουτέρες-Μητσοτάκη, ικανοποίηση για τον διορισμό Ολγκίν
Ο εθνικιστής Σιμιόν ζητά να ακυρωθούν οι Προεδρικές Εκλογές στη Ρουμανία-Καταγγέλλει νοθεία
Νέα ένσταση για την υποψηφιότητα Μορφάκη Σολομωνίδη λόγω της ιδιότητας του ως διευθυντής της ΕΔΕΚ