Πληροφορίες για εξακρίβωση ηλικίας χρηστών ζητά από Pornhub, XVideos, Stripchat η ΕΕ

Εξηγήσεις και πληροφορίες μεταξύ άλλων για τους μηχανισμούς με τους οποίους οι ιστοσελίδες Pornhub, XVideos και Stripchat διασφαλίζουν ότι οι χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτές δεν είναι ανήλικοι, ζήτησε η Κομισιόν στο πλαίσιο του Νόμου περί Ψηφιακών Υπηρεσιών (Digital Services Act - DSA), σύμφωνα με ανακοίνωση την Πέμπτη.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ζητά από τις εταιρείες λεπτομερείς πληροφορίες για τα μέτρα αξιολόγησης και μετριασμού των κινδύνων που αφορούν τους ανήλικους, καθώς και τα μέτρα για πρόληψη της προώθησης παράνομου περιεχομένου και της έμφυλης βίας.

Οι τρεις εταιρίες έχουν μέχρι τις 4 Ιουλίου να απαντήσουν και να παρέχουν τις πληροφορίες που τους ζητούνται. Η Κομισιόν μπορεί βάσει του DSA να επιβάλει πρόστιμα για ανακριβείς, ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σε απάντηση σε αίτημα παροχής πληροφοριών

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ζητά λεπτομέρειες και για τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν οι εν λόγω πορνογραφικές πλατφόρμες για να εξακριβώσουν την ηλικία των χρηστών που έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Ακόμα, η Επιτροπή ζητά πληροφορίες για την εσωτερική οργάνωση των εταιρειών, καθώς ο DSA απαιτεί από τις εταιρίες που εμπίπτουν στην κατηγορία των «πολύ μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών» να ορίσουν υπεύθυνους εσωτερικού ελέγχου της συμμόρφωσης.

Οι υπεύθυνοι αυτοί και οι ομάδες τους πρέπει να είναι ανεξάρτητες και να έχουν τους κατάλληλους πόρους και αρμοδιότητες, καθώς και πρόσβαση στη διοίκηση της εταιρίας.

Σύμφωνα με την νομοθεσία της ΕΕ, οι υπεύθυνοι συμμόρφωσης πρέπει να διασφαλίζουν ότι όλοι οι συστημικοί κίνδυνοι που περιγράφονται στον κανονισμό εντοπίζονται και αναφέρονται στη διοίκηση της κάθε εταιρίας.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίπτει κατηγορηματικά εμπλοκή στους παγιδευμένους βομβητές στον Λίβανο ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο υποψήφιος της αριστεράς οδεύει σε προεδρική νίκη στη Σρι Λάνκα
Κατάρρευση διώροφου κτιρίου στην Ιταλία-Νεκρή 4χρονη, αγωνία για ένα ακόμη παιδί και μία μητέρα
Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα-Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Το Bayesian πιστεύεται πως έχει χρηματοκιβώτια με ευαίσθητα δεδομένα «που ενδιαφέρουν ξένες κυβερνήσεις»
Κατάρριψη 71 ρωσικών drones στη διάρκεια της νύχτας αναφέρει η Ουκρανία
Ναρκοπέδιο ο νότιος Λίβανος-Επικίνδυνη κλιμάκωση από Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Νέες αποκαλύψεις για τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ-Οι αρχές απέτυχαν δύο φορές να τον «στριμώξουν»
Ραγδαία η άνοδος της Ακροδεξιάς στο Βρανδεμβούργο-Τι θα σημαίνει μια ήττα για SPD και Σολτς
Τα εξαφανισμένα παιδιά της Τουρκίας-Η υπόθεση της Ναρίν