H επιστολή της Αννίτας σε ΠτΔ για την ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου-Αναμένει ανταπόκριση της Κυβέρνησης

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, διατυπώνει το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για την ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου, δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σε επιστολή της η Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρει ότι, «η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, στο πλαίσιο της άσκησης των προβλεπόμενων υπό του Κανονισμού της Βουλής αρμοδιοτήτων της, εξέτασε σε συνεδρία της, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2024, το θέμα «Οι επικείμενες οικοδομικές εργασίες στο νοσοκομείο «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ». Προγραμματισμός-λήψη μέτρων, για να μην υπάρξει καμία επίπτωση στην υγεία των νοσηλευόμενων παιδιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με επιστολή προς Χριστοδουλίδη ζητά την ανέγερση παιδιατρικού νοσοκομείου η Αννίτα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της επιτροπής, προσθέτει, «η βελτίωση υφιστάμενων υποδομών του εν λόγω νοσηλευτηρίου, το οποίο αποτελεί κτίσμα του 1984 με πολλά κτιριακά, λειτουργικά χωροταξικά και άλλα προβλήματα και συνεπαγόμενες επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στα νοσηλευόμενα παιδιά, δεν αναμένεται να επιφέρει μακροπρόθεσμες λύσεις. Ειδικότερα δε, δεν αντιμετωπίζει τη μεγάλη ανάγκη στήριξης των παιδιατρικών περιστατικών από ιατρικές ειδικότητες και άλλες ιατρικές υπηρεσίες της οποίες δεν διαθέτει το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, με αποτέλεσμα πολλά κρίσιμα περιστατικά να επιβαρύνονται περαιτέρω με τη μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Υπό το φως των πιο πάνω, αναφέρεται, «η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας και βουλευτές μη μέλη της επιτροπής, οι οποίοι επιδεικνύουν ενδιαφέρον για το θέμα θεωρούν ότι η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να εξετάσει επιπροσθέτως το ενδεχόμενο τροχοδρόμησης της ανέγερσης ενός νέου, σύγχρονου παιδιατρικού νοσοκομείου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Κυπριακής κοινωνίας, πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ώστε να δύναται να αξιοποιούνται οι ειδικότητες και οι εγκαταστάσεις του για την παροχή της καλύτερης δυνατής ποιότητας υπηρεσιών φροντίδας υγείας στα νοσηλευόμενα παιδιά. Ως εκ των άνω, διαβιβάζω παράκληση της επιτροπής όπως την ενημερώσετε αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με το πιο πάνω θέμα».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ