Καρσερά: Πρώτη στην ΕΕ η Κύπρος με επάρκεια αίματος από εθελοντική αιμοδοσία

Η φετινή παγκόσμια εκστρατεία με σύνθημα: «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!» αναγνωρίζει την σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος προωθώντας κουλτούρα τακτικής αιμοδοσίας για την επίτευξη καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή μετάγγιση αίματος, ανέφερε η Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη κατά την αιμοδοσία Support CY με αφορμή την σημερινή επέτειο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ με πλήρη επάρκεια αίματος προερχόμενη από εθελοντική αιμοδοσία.

Στον χαιρετισμό της η Πρώτη Κυρία συνεχάρη το δίκτυο SupportCY και γενικότερα το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, που σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, διοργανώνουν τη σημερινή αιμοδοσία.  «Σας συγχαίρω επίσης για τη συνολική προσφορά σε κοινωφελείς σκοπούς», πρόσθεσε.

«Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά πράξη αγάπης. Αποτελεί πρωτίστως, υπεύθυνη στάση απέναντι στην απρόβλεπτη εξέλιξη της ζωής, αλλά και στην υποστήριξη ασθενών με ευρύ φάσμα μακροχρόνιων παθήσεων. Γι’ αυτό και όσοι μπορούν και συνεισφέρουν αίμα αξίζουν τα συγχαρητήρια μας», σημείωσε.

Η κ. Καρσερά είπε ότι είναι περήφανη για τους Κύπριους αιμοδότες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας με προθυμία κατατάσσοντας την Κύπρο ανάμεσα στις 62 χώρες παγκόσμια με τις καλύτερες επιδόσεις και στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πλήρη επάρκεια αίματος προερχόμενη από εθελοντική αιμοδοσία.

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένα ιδιαίτερο είδος ανεκτίμητης προσφοράς στον συνάνθρωπό που δεν μπορούν όλοι να πράξουν. Σήμερα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρα Αιμοδοτών τιμούμε και τον Κύπριο αιμοδότη, το Support CY και όλους τους οργανισμούς ή ιδιώτες που ολόχρονα φροντίζουν να διοργανώνουν αιμοδοσίες μαζί με τους λειτουργούς του Υπ. Υγείας και του ΟΚΥΠΥ και να προσφέρουν το αίμα τους ατομικά».

Ο εθελοντής αιμοδότης, πρόσθεσε, ένα κι αυτός ένα θετικό πρόσωπο από αυτά που αναζητούμε καθημερινά για να μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε ο καθένας μέσω της ιδιότητα ή του ρόλου του, τον αγώνα του που ευχόμαστε να είναι αγώνας επωφελής και για την κοινωνία όχι μόνο ατομικός.

Επεσήμανε δε ότι ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο κάθε προσπάθεια να ενισχυθούν τα αποθέματα αίματος είναι πολύτιμη.

Εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που ανταποκρίνονται πάντα στο κάλεσμα για προσφορά αίματος και όλους όσοι ήταν σήμερα εκεί: το προσωπικό της Προεδρίας και της Προεδρικής Φρουράς, τα μέλη της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας