Ήταν χωρίς κλιματιστικό εν μέσω καύσωνα ο... αναβαθμισμένος Σταθμός Αγίας Νάπας-Χαλασμένο από πέρσι

Ιδρώνουν μαθητές και καθηγητές στα σχολεία, τώρα ιδρώνουν και οι αστυνομικοί που εργάζονται στον - κατά τα άλλα - καινούργιο Αστυνομικό Σταθμό της Αγίας Νάπας, καθώς όπως καταγγέλλει η συντεχνία Ισότητα, το σύστημα κλιματισμού στον εν λόγω σταθμό ήταν είναι χαλασμένο από το περσινό καλοκαίρι, ωστόσο, μετά από χίλια μετά τις έντονες διαμαρτυρίες επιδιορθώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συντεχνία «Ισότητα», απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας του, όπως μεριμνήσει για επιδιόρθωση του προβλήματος. Σημειώνεται πως η επιστολή αποστάλθηκε το πρωί της Τετάρτης, ενώ μερικές ώρες μετά εγκαταστάθηκαν κλιματιστικά.

Στην επιστολή, η συντεχνία, σημειώνει πως «μετά λύπη και αποτροπιασμό, σας ενημερώνουμε ότι το στολίδι των Αστυνομικών Σταθμών της Κύπρου, δηλαδή της Αγίας Νάπας, ο ενεργειακά αναβαθμισμένος και ο πιο πολυσύχναστος σταθμός της Κύπρου τους καλοκαιρινούς μήνες, από το περσινό καλοκαίρι έχει χαλασμένο σύστημα κλιματισμού. Αστυνομικοί, πολίτες, τουρίστες και κρατούμενοι, ζουν καθημερινά την κόλαση των υψηλών και αφόρητων θερμοκρασιών».

Παράλληλα, η Συντεχνία στρέφει τα πυρά της κατά της ηγεσίας της Δύναμης, λέγοντας πως «στο Αρχηγείο Αστυνομίας, επικρατεί μια κατάσταση ευθυνοφοβίας αλλά και ανυπαρξίας κονδυλίων. Δεν θα αφήσουμε να γίνεται ρεζίλι η Αστυνομία και κατ’ επέκταση η Κυπριακή Δημοκρατία, επειδή δεν έχει κονδύλια λόγω κακού προγραμματισμού από το Αρχηγείο Αστυνομίας».

Περαιτέρω αναφέρει πως το κονδύλι για επιδιόρθωση του προβλήματος θα το αναλάβει η ίδια η συντεχνία. Δηλαδή, η Ισότητα προθυμοποιείται να αγοράσει και να εγκαταστήσει η ίδια τα κλιματιστικά στον Σταθμό, ώστε τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κρατούμενοι να μην βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες, σε κρατητήρια μιας κατά τα άλλα Ευρωπαϊκής χώρας.

Καταλήγοντας στην επιστολή της η Ισότητα, σημειώνει, πως «η ανοχή αλλά και η ντροπή έχουν τα όρια τους. Εγκαινιάζουμε Αστυνομικούς Σταθμούς αλλά χρήματα για το σύστημα κλιματισμού, δεν έχουμε», τονίζοντας πως η ΑΔΕ Αμμοχώστου δεν φέρει καμία ευθύνη.

Απαντά ο ΣΑΚ

Απαντώντας της Συντεχνίας Ισότητας, ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, σε ανακοίνωση του αναφέρει πως «για αποκατάσταση της αλήθειας, το θέμα έχει λυθεί από 09:30, ενώ η συγκεκριμένη Συντεχνία απέστειλε επιστολή επί του θέματος μετά το μεσημέρι με σκοπό την δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων».

Επιπρόσθετα, ο ΣΑΚ, κάνει επίθεση προς την Ισότητα, λέγοντας ότι «το εν λόγω θέμα εγέρθηκε και επιλύθηκε με παρεμβάσεις του Σταθμάρχη Αγίας Νάπας, ο οποίος είναι μέλος της Ολομέλειας ΣΑΚ, χωρίς καμία αυτοπροβολή, χωρίς να πλασάρονται ανυπόστατες πληροφορίες και χωρίς να προσβάλει και να υποβαθμίζει κανένα, εξάλλου τέτοιες ενέργειες εδώ και καιρό αποτελούν ανήθικες πρακτικές της συγκεκριμένης Συντεχνίας».

Επιπλέον, ο ΣΑΚ, στρέφει τα πυρά του και προς τον πρόεδρος της Ισότητας Νίκο Λοίζιδη, λέγοντας, πως «ο λόγος που ενεργεί κατ αυτόν τον τρόπο όπως ο ίδιος λέει, ότι είναι δήθεν για τα καλώς νοούμενα της Αστυνομίας, αν και δεν είναι ο θεσμός βάση του Περί Αστυνομίας Νόμου, είναι επειδή ξαφνικά αποφάσισε να κάνει άλλη συντεχνία από μόνος του και να λειτουργεί με τρόπο υποτιμητικό προς το Αρχηγείο που είναι η Ηγεσία και ταυτόχρονα να διαδίδει πολλές φορές αβάσιμες πληροφορίες σχετικά με τα κεκτημένα που κέρδισε ο ΣΑΚ στο παρελθόν με αποδείξεις τις οποίες και θα παραθέσουμε σύντομα για αποκατάσταση της αλήθειας».

Στο μεταξύ, αστυνομικοί καταγγέλλουν πως το γραφείο του σταθμάρχη είχε κλιματιστικό, αποστέλλοντας μας σχετικές φωτογραφίες, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο Σταθμό που είχε κεντρικό σύστημα, το οποίο ήταν χαλασμένο. Ωστόσο, από πλευράς Αστυνομίας η επίσημη ενημέρωση είναι πως κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τονίζοντας πως το σχετικό κλιματιστικό δεν είναι τοποθετημένο στο γραφείο του Σταθμάρχη, αλλά σε δωμάτιο που είναι εγκατεστημένοι οι server.

page

Δειτε Επισης

Συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ο Μητσοτάκης
Εμπλεκόμενος και στη δολοφονία Λυγγερίδη ο 20χρονος σύντροφος της ανήλικης που μαχαίρωσε 19χρονη
Στο νοσοκομείο ο 63χρονος πρώην αστυνομικός που συνελήφθη για την υπόθεση της Metamax
Τρεις πυρκαγιές σε μισή ώρα παγκύπρια-Έτρεχε το Τμήμα Δασών
Χάθηκαν τα ίχνη 25χρονου Αγγλοκύπριου στη Σαρδηνία-Η έκκληση της οικογένειας (pics)
Δεύτερη φορά στόχος επίθεσης ο 42χρονος στον Παρισσινό-Έρευνες στο επαγγελματικό του περιβάλλον
Πολυτραυματισμός η αιτία θανάτου του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο
Στο επίκεντρο της τελευταίας αντεξέτασης Ελεγκτή η καταγγελία κατά Αγγελίδη-Η ώρα των τελικών αγορεύσεων
Εξασκήθηκε στη σκοποβολή, αγόρασε σφαίρες-Οι ετοιμασίες του 20χρονου που δεν πήρε κανείς χαμπάρι
Λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ ζητά η Μέτσολα-Η αναφορά της στο Κυπριακό