Ήταν χωρίς κλιματιστικό εν μέσω καύσωνα ο... αναβαθμισμένος Σταθμός Αγίας Νάπας-Χαλασμένο από πέρσι

Ιδρώνουν μαθητές και καθηγητές στα σχολεία, τώρα ιδρώνουν και οι αστυνομικοί που εργάζονται στον - κατά τα άλλα - καινούργιο Αστυνομικό Σταθμό της Αγίας Νάπας, καθώς όπως καταγγέλλει η συντεχνία Ισότητα, το σύστημα κλιματισμού στον εν λόγω σταθμό ήταν είναι χαλασμένο από το περσινό καλοκαίρι, ωστόσο, μετά από χίλια μετά τις έντονες διαμαρτυρίες επιδιορθώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συντεχνία «Ισότητα», απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας του, όπως μεριμνήσει για επιδιόρθωση του προβλήματος. Σημειώνεται πως η επιστολή αποστάλθηκε το πρωί της Τετάρτης, ενώ μερικές ώρες μετά εγκαταστάθηκαν κλιματιστικά.

Στην επιστολή, η συντεχνία, σημειώνει πως «μετά λύπη και αποτροπιασμό, σας ενημερώνουμε ότι το στολίδι των Αστυνομικών Σταθμών της Κύπρου, δηλαδή της Αγίας Νάπας, ο ενεργειακά αναβαθμισμένος και ο πιο πολυσύχναστος σταθμός της Κύπρου τους καλοκαιρινούς μήνες, από το περσινό καλοκαίρι έχει χαλασμένο σύστημα κλιματισμού. Αστυνομικοί, πολίτες, τουρίστες και κρατούμενοι, ζουν καθημερινά την κόλαση των υψηλών και αφόρητων θερμοκρασιών».

Παράλληλα, η Συντεχνία στρέφει τα πυρά της κατά της ηγεσίας της Δύναμης, λέγοντας πως «στο Αρχηγείο Αστυνομίας, επικρατεί μια κατάσταση ευθυνοφοβίας αλλά και ανυπαρξίας κονδυλίων. Δεν θα αφήσουμε να γίνεται ρεζίλι η Αστυνομία και κατ’ επέκταση η Κυπριακή Δημοκρατία, επειδή δεν έχει κονδύλια λόγω κακού προγραμματισμού από το Αρχηγείο Αστυνομίας».

Περαιτέρω αναφέρει πως το κονδύλι για επιδιόρθωση του προβλήματος θα το αναλάβει η ίδια η συντεχνία. Δηλαδή, η Ισότητα προθυμοποιείται να αγοράσει και να εγκαταστήσει η ίδια τα κλιματιστικά στον Σταθμό, ώστε τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κρατούμενοι να μην βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες, σε κρατητήρια μιας κατά τα άλλα Ευρωπαϊκής χώρας.

Καταλήγοντας στην επιστολή της η Ισότητα, σημειώνει, πως «η ανοχή αλλά και η ντροπή έχουν τα όρια τους. Εγκαινιάζουμε Αστυνομικούς Σταθμούς αλλά χρήματα για το σύστημα κλιματισμού, δεν έχουμε», τονίζοντας πως η ΑΔΕ Αμμοχώστου δεν φέρει καμία ευθύνη.

Απαντά ο ΣΑΚ

Απαντώντας της Συντεχνίας Ισότητας, ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, σε ανακοίνωση του αναφέρει πως «για αποκατάσταση της αλήθειας, το θέμα έχει λυθεί από 09:30, ενώ η συγκεκριμένη Συντεχνία απέστειλε επιστολή επί του θέματος μετά το μεσημέρι με σκοπό την δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων».

Επιπρόσθετα, ο ΣΑΚ, κάνει επίθεση προς την Ισότητα, λέγοντας ότι «το εν λόγω θέμα εγέρθηκε και επιλύθηκε με παρεμβάσεις του Σταθμάρχη Αγίας Νάπας, ο οποίος είναι μέλος της Ολομέλειας ΣΑΚ, χωρίς καμία αυτοπροβολή, χωρίς να πλασάρονται ανυπόστατες πληροφορίες και χωρίς να προσβάλει και να υποβαθμίζει κανένα, εξάλλου τέτοιες ενέργειες εδώ και καιρό αποτελούν ανήθικες πρακτικές της συγκεκριμένης Συντεχνίας».

Επιπλέον, ο ΣΑΚ, στρέφει τα πυρά του και προς τον πρόεδρος της Ισότητας Νίκο Λοίζιδη, λέγοντας, πως «ο λόγος που ενεργεί κατ αυτόν τον τρόπο όπως ο ίδιος λέει, ότι είναι δήθεν για τα καλώς νοούμενα της Αστυνομίας, αν και δεν είναι ο θεσμός βάση του Περί Αστυνομίας Νόμου, είναι επειδή ξαφνικά αποφάσισε να κάνει άλλη συντεχνία από μόνος του και να λειτουργεί με τρόπο υποτιμητικό προς το Αρχηγείο που είναι η Ηγεσία και ταυτόχρονα να διαδίδει πολλές φορές αβάσιμες πληροφορίες σχετικά με τα κεκτημένα που κέρδισε ο ΣΑΚ στο παρελθόν με αποδείξεις τις οποίες και θα παραθέσουμε σύντομα για αποκατάσταση της αλήθειας».

Στο μεταξύ, αστυνομικοί καταγγέλλουν πως το γραφείο του σταθμάρχη είχε κλιματιστικό, αποστέλλοντας μας σχετικές φωτογραφίες, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο Σταθμό που είχε κεντρικό σύστημα, το οποίο ήταν χαλασμένο. Ωστόσο, από πλευράς Αστυνομίας η επίσημη ενημέρωση είναι πως κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τονίζοντας πως το σχετικό κλιματιστικό δεν είναι τοποθετημένο στο γραφείο του Σταθμάρχη, αλλά σε δωμάτιο που είναι εγκατεστημένοι οι server.

page

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δύο παράνομους αλλοδαπούς της Αγίας Νάπας-Εντοπίστηκαν σε επιχείρηση της ΑΔΕ
Πυρκαγιά σε όχημα στο Κελλάκι έβαλε σε κίνδυνο το κρατικό δάσος Λεμεσού
Στο κελί οι πέντε που συνελήφθησαν για τη συμπλοκή δύο οικογενειών στη Λεμεσό
Φέρει εκχυμώσεις στο λαιμό και το στήθος η 19χρονη που κατήγγειλε βιασμό
Έκρηξη βόμβας σε ταχυφαγείο 24χρονου που δεν έχει λειτουργήσει ακόμα
Άγριος καυγάς μετά από τροχαίο-Νεαρός χτύπησε με σμίλα άνδρα που τον εμπόδιζε να το σκάσει
Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο μετά την καταγγελία της 19χρονης για βιασμό
Σέρνεται η Δικαιοσύνη στην Κύπρο, δυσπιστία πολιτών για την ανεξαρτησία του θεσμού
Ανησυχία για τις καμένες εκτάσεις γης, στο τραπέζι μέτρα-«Έχουμε χάσει το παιχνίδι, εκλιπαρούμε άλλες χώρες»
Παραδόθηκαν οι πέντε καταζητούμενοι για τη συμπλοκή οικογενειών αλλοδαπών στη Λεμεσό