Αναμένονται ανακοινώσεις για το Υφυπουργείο Μετανάστευσης-Επικρατέστερος ο Ιωαννίδης

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του ονόματος του προσώπου που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, καθώς την Δευτέρα ξεκινά τη διοικητική του λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι έχει αναπτυχθεί αρκετή ψιθυρολογία για το ζήτημα αυτό, η οποία, μάλιστα, εμφιλοχώρησε και στον προεκλογικό σε κάποια στιγμή, καθώς, παρόλο που η δημιουργία του Υφυπουργείου παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως επιτακτική ανάγκη, υπήρχε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών και στον διορισμό του Υφυπουργού. Η ανακοίνωση αναμενόταν αυτή την εβδομάδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Το επικρατέστερο όνομα πάντως είναι αυτό του νομικού Νικόλα Ιωάννίδη, στον οποίο φαίνεται να κλειδώνει η θέση.

Με βάση τη γνωστοποίηση του Υπουργού Εσωτερικών, η ημερομηνία έναρξης ισχύος του περί Ίδρυσης Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας και Συναφών Θεμάτων Νόμου είναι η 17η Ιουνίου και η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανακοινωθεί ο/η Υφυπουργός πιο πριν, ώστε να μπορεί η ανάληψη καθηκόντων και η έναρξη λειτουργίας να συμπίπτουν. Ήδη έχει αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο πως καθήκοντα Γενικού Διευθυντή θα ασκεί ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

Η Κυβέρνηση διεμήνυε ότι ο διορισμός Υφυπουργού θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, καθώς θεωρείτο εξαιρετικά δύσκολο από το Προεδρικό να αλλάξει πολιτικά χέρια το Μεταναστευτικό εν μέσω της μεγάλης μεταναστευτικής κρίσης των προηγούμενων μηνών, καθώς υπήρχε συνεχής πολιτική, διπλωματική και επιχειρησιακή δραστηριότητα. Ιδιαίτερα, δε, από τη στιγμή που ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, βαθμολογείτο πολύ θετικά για τη διαχείριση που έκανε, δεδομένης της βελτίωσης των αριθμών. Τώρα, ωστόσο, το πρόβλημα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και, ως εκ τούτου, προχώρησαν οι διαδικασίες.

Δειτε Επισης

Δουλεύουν για τα ψηφοδέλτια οι Οικολόγοι-Έστησαν ομάδες εργασίας, συναντήσεις με άτομα και σύνολα
Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν
Απαντά σε Ανόλικ ο Στεφάνου-«Το ΑΚΕΛ είναι απέναντι σε ιδεολογήματα μισάνθρωπα, δεν δέχεται καμιά κριτική το Ισραήλ»
Για «παραπλανητική εκστρατεία» στην Κύπρο με αναφορές σε αρχηγό κόμματος κάνει λόγο Πρέσβης του Ισραήλ
Διαβουλεύσεις Κυβέρνησης με ΗΕ για καθορισμό ημερομηνίας της πολυμερούς κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου
Για «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις» Ελλάδας-Κύπρου κάνει λόγο η Τουρκία με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Πρώτες πράξεις Βουλευτικών στον ΔΗΣΥ-Συνάντηση με υποψήφιους… υποψήφιους και κατευθυντήριες γραμμές
Προτάσεις νόμου για αλλαγές στις δημοσκοπήσεις από Γιακουμή-Εισηγείται να σταματούν ένα μήνα πριν τις εκλογές
Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE