Αναμένονται ανακοινώσεις για το Υφυπουργείο Μετανάστευσης-Επικρατέστερος ο Ιωαννίδης

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του ονόματος του προσώπου που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, καθώς την Δευτέρα ξεκινά τη διοικητική του λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι έχει αναπτυχθεί αρκετή ψιθυρολογία για το ζήτημα αυτό, η οποία, μάλιστα, εμφιλοχώρησε και στον προεκλογικό σε κάποια στιγμή, καθώς, παρόλο που η δημιουργία του Υφυπουργείου παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως επιτακτική ανάγκη, υπήρχε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών και στον διορισμό του Υφυπουργού. Η ανακοίνωση αναμενόταν αυτή την εβδομάδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Το επικρατέστερο όνομα πάντως είναι αυτό του νομικού Νικόλα Ιωάννίδη, στον οποίο φαίνεται να κλειδώνει η θέση.

Με βάση τη γνωστοποίηση του Υπουργού Εσωτερικών, η ημερομηνία έναρξης ισχύος του περί Ίδρυσης Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας και Συναφών Θεμάτων Νόμου είναι η 17η Ιουνίου και η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανακοινωθεί ο/η Υφυπουργός πιο πριν, ώστε να μπορεί η ανάληψη καθηκόντων και η έναρξη λειτουργίας να συμπίπτουν. Ήδη έχει αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο πως καθήκοντα Γενικού Διευθυντή θα ασκεί ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

Η Κυβέρνηση διεμήνυε ότι ο διορισμός Υφυπουργού θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, καθώς θεωρείτο εξαιρετικά δύσκολο από το Προεδρικό να αλλάξει πολιτικά χέρια το Μεταναστευτικό εν μέσω της μεγάλης μεταναστευτικής κρίσης των προηγούμενων μηνών, καθώς υπήρχε συνεχής πολιτική, διπλωματική και επιχειρησιακή δραστηριότητα. Ιδιαίτερα, δε, από τη στιγμή που ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, βαθμολογείτο πολύ θετικά για τη διαχείριση που έκανε, δεδομένης της βελτίωσης των αριθμών. Τώρα, ωστόσο, το πρόβλημα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και, ως εκ τούτου, προχώρησαν οι διαδικασίες.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Έπιασαν τόπο οι απειλές των Τούρκων στο Netflix-Μόνο στην Ελλάδα θα προβληθεί το Famagusta
Δημοσιοποίησε και το ΕΛΑΜ τους κοινοβουλευτικούς του συνεργάτες
Παίζει για τα χαρτοφυλάκια Μεσογείου ή Περιβάλλοντος το όνομα του Καδή
Τέλος τα εκλογικά βιβλιάρια, θα ψηφίζουμε και με άδεια οδήγησης-Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο