Ερντογάν: Τα βήματα Τουρκίας προς την ΕΕ δεν βρίσκουν ανταπόκριση

Τα ειλικρινή μας βήματα προς την ΕΕ δεν βρίσκουν ανταπόκριση λόγω των εμποδίων ορισμένων μελών που σκέφτονται μόνο τα δικά τους συμφέροντα και δεν έχουν την ικανότητα να δουν την προστιθέμενη αξία που θα φέρει η Τουρκία στην Ένωση, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στο επιχειρηματικό φόρουμ Τουρκίας – Ισπανίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως «όλες οι προσπάθειές μας θα ευοδωθούν με την υλοποίηση της πλήρους ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, «το ότι η προσπάθεια επικαιροποίησης της Τελωνειακής Ένωσης δεν έχει ξεκινήσει, καθώς και οι αυστηρές πρακτικές θεωρήσεων στους επιχειρηματίες μας, εμποδίζουν την πλήρη αξιοποίηση του αμοιβαίου δυναμικού μας». 

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την ειλικρινή υποστήριξη της Ισπανίας στη διαδικασία ένταξης της χώρας του στην ΕΕ. «Είμαι ευγνώμων για την ειλικρινή υποστήριξη της Ισπανίας στη διαδικασία ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ, ιδίως του αγαπητού μου φίλου κ. Σάντσεθ. Πιστεύω ότι αυτή θα συνεχίσει να ενισχύεται. Νομίζω ότι θα ήταν ωφέλιμο για τον ισπανικό επιχειρηματικό κόσμο να ενθαρρύνει τους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν θετικά βήματα σε αυτούς τους τομείς», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως «θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα της Τουρκίας και της Ισπανίας με την 8η συνεδρίαση του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς διακοπή, ειδικά η αμυντική βιομηχανία είναι πολύ σημαντική από αυτή την άποψη. Όπως γνωρίζετε, κατασκευάσαμε μαζί το αεροπλανοφόρο, καθώς και πολλά άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με τον ίδιο τρόπο, τα UCAV, το Akıncı, διευρύνοντας όλα αυτά. Η αλληλεγγύη μας θα φτάσει σε ένα πολύ διαφορετικό σημείο με τα μη επανδρωμένα υποβρύχια», ανέφερε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διπλωματική ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ-Αναστολή εμπορικών διαπραγματεύσεων και αντιδράσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα
Φόβοι για νέο εμφύλιο στη Συρία-Προειδοποιήσεις ΗΠΑ, η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις για να «μη γίνει Αφγανιστάν»
Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη
Υπό αναθεώρηση η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και Ισραήλ
Ο εθνικιστής Σιμιόν ζητά να ακυρωθούν οι Προεδρικές Εκλογές στη Ρουμανία-Καταγγέλλει νοθεία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Ευελιξία από Κομισιόν στα κράτη μέλη για απόρριψη αιτήσεων ασύλου βάσει ασφαλούς τρίτης χώρας
Η Κομισιόν... χτυπά Shein και Temu-Προτείνει πάγια χρέωση δύο ευρώ σε κάθε δέμα μικρής αξίας
Εγκρίθηκε το 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας-Στο στόχαστρο ο σκιώδης στόλος και οι υβριδικές επιθέσεις