Παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο ο δήμαρχος Αγίας Νάπας-Ελεύθερος με εγγύηση εκατό χιλιάδων

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου παραπέμφθηκε ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, για υπόθεση εξασφάλισης 765,000 ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια πριν από 12 χρόνια, εκ μέρους ξενοδοχείου του οποίου ήταν τότε μέτοχος και διευθυντής.

Ο κ. Ζαννέττου, ο οποίος εξασφάλισε την επανεκλογή του στις εκλογές της Κυριακής, κατηγορείται για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων.

Ο ίδιος και η εταιρεία θα εμφανιστούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 12 Ιουλίου, για να απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι ενοχή στις κατηγορίες. Μέχρι τότε θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς κλήθηκε να υπογράψει εγγύηση ύψους 100,000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό υπέγραψε και αξιόχρεος εγγυητής.

Πέραν του δικαστικού σκέλους της υπόθεσης, εγείρονται ερωτήματα και για τον τρόπο που θα κληθεί να χειριστεί το ζήτημα το Υπουργείο Εσωτερικών και κατά πόσον πρέπει να θέσει τον δήμαρχο Αγίας Νάπας σε αργία μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Για αυτό και ο Γενικός Διευθυντής του, Ελίκκος Ηλία, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ζητήσει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να ερμηνεύσει τη νέα νομοθεσία για τους Δήμους. Πρόσθεσε ότι από τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, φαίνεται πως η υπόθεση αφορά γεγονότα, η διερεύνηση των οποίων έχει ολοκληρωθεί από την Αστυνομία.

Από τη δική τους πλευρά, οι δικηγόροι του κ. Ζαννέτου δήλωσαν ότι η πρόνοια στον περί Δήμων Νόμο καλύπτει περιπτώσεις καταγγελιών που βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εν εξελίξει ανάκριση. Θέση τους είναι πως «δεν τίθεται θέμα άσκησης οποιασδήποτε ενέργειας του αρμόδιου Υπουργού».

Δειτε Επισης

Δεν επιθυμεί να συνεχίσει ως Επίτροπος Υγείας η Στέλλα Κυριακίδου-Ενημέρωσε τον Πρόεδρο
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Πήρε εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ο Στάρμερ από τον Κάρολο-«Η χώρα μας ψήφισε αποφασιστικά υπέρ της αλλαγής»
Σύντομα επίλυση της έλλειψης φαρμάκων, διαβουλεύσεις Υπουργείου Υγείας με Ελλάδα
Ενημέρωσε τους Αρχηγούς ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-Επί τάπητος και το θέμα των σφετερισμών
Αναμμένο αποτσίγαρο προκάλεσε πυρκαγιά στο Κρατικό δάσος Πάφου-Τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο
Διαβεβαιώσεις Ιωάννου για Τ.Α.-«Παρά τα μικροπροβλήματα όλα κυλούν ομαλά με τη μεταρρύθμιση»
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 48χρονος για την γυναικοτονία στην Τρεμιθούσα-Παραμένει υπό κράτηση
Οι Εργατικοί ξανά στην εξουσία στη Βρετανία-Τι πιστεύει ο Στάρμερ για Brexit, μετανάστες, Ουκρανία
Οδηγούσε μεθυσμένος και είχε μαζί του πτυσσόμενο ρόπαλο-Συνελήφθη 25χρονος
Δικαίωσε Κυρατζή το Εφετείο-Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις κατά της προαγωγής της