Μάχη… φαντασμάτων μεταξύ Χρίστου Τσίγκη και Γιάννη Ιωάννου-Βαθαίνει η αντιπαράθεση

Να σταματήσει να βλέπει φαντάσματα κάλεσε τον Χρίστο Τσίγκη ο Γιάννης Ιωάννου. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ ήταν ένα που τα πρόσωπα που το στέλεχος της ΔΗΠΑ κατονόμασε, στις επιθέσεις του κατά του περιβάλλοντος του Νίκου Χριστοδουλίδη τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρίστος Τσίγκης κατηγορεί τον Πρόεδρο και τους στενούς του συνεργάτες ότι προωθούσαν την υποψηφιότητα Ανδρέα Παπαχαραλάμπους για τη Δημαρχία Στροβόλου, ενώ παράλληλα πολεμούσαν τη δική του προσπάθεια για εκλογή.

Σε χθεσινή του παρέμβαση, ο Χρίστος Τσίγκης εξέφρασε ενόχληση για ανάρτηση του κ. Ιωάννου πριν λίγο πριν από τις εκλογές, στην οποία ανέφερε τα ακόλουθα: «Επειδή κάποιοι έμαθαν στα ψέματα και τη παραπληροφόρηση στέλνω το ακόλουθο μήνυμα. Στις εκλογές του Στροβόλου βασικοί διεκδικητές είναι δυο. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταυρινιδης και ο καθαρόαιμος αληθινός Συναγερμικος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. Γέννημα θρέμμα Νεδησυτης και Πρωτοπόρος, βέρος Αποελιστας-διετέλεσε και αντιπρόεδρος του σωματείου ΑΠΟΕΛ-και αγνός και ανιδιοτελής Έλληνας και πατριώτης. Αυτοί που πήραν αποφάσεις μέσα σε κλειστά γραφεία προωθώντας ανίερες συμμαχίες που αποδεικνύονται καταστροφικές δεν αντιλήφθησαν ότι ο γνήσιος κόσμος του Συναγερμού δεν εγκαταλείπει τα παιδιά του.. Μια η επιλογή των Συναγερμικών τη Κυριακή στο Στροβολο. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαχαραλάμπους, όπως και ο κ. Ιωάννου, ήταν από τα νεανικά τους χρόνια στελέχη του ΔΗΣΥ και στις Προεδρικές Εκλογές ήταν από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του Νίκου Χριστοδουλίδη. Στον Δήμο Στροβόλου ο ΔΗΣΥ υποστήριζε την υποψηφιότητα Τσίγκη, ενώ ο κ. Παπαχαραλάμπους ουσιαστικά θεωρείτο αντάρτης του ΔΗΣΥ.

Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση, ο κ. Τσίγκης εκφράστηκε έντονα κατά της παρέμβασης Ιωάννου και διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, αν «ακόμα δεν τον έπαυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;» και αν «έγινε παλλαϊκό συνέδριο για να μπει ο Ιωάννου πρόεδρος του ΚΟΑ;», ενώ έθεσε θέμα ηθικής για την συμπεριφορά του στενού περιβάλλοντος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Ιωάννου επανήλθε σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους. «Κύριε Χριστο Τσιγκη. Ξεφευγεις. Ο λόγος που έχασες είναι απλούστατος. Ήσουνα μια επιλογή χωρίς προοπτική από τη αρχή και μη εκλέξιμος. Σταματά να βλέπεις φαντάσματα και δείξε πολιτικό ήθος αναγνωρίζοντας στη ήττα σου τα δικά σου λάθη και παράλληλα να συγχαρείς το νέο δήμαρχο όπως έπραξε με πολιτικό ήθος ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ο οποίος χωρίς κανένα κόμμα πίσω του -μόνος με τους φίλους του που παρά πολλούς από αυτούς τους γνωρίζεις και εσύ- δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στο Σταύρο Σταυρινιδη χωρίς να χύνει δηλητήριο γιατί έχασε», έγραψε σε ανάρτησή του.

«Όσο αφορά εμένα προσωπικά. Γνώριζες και γνωρίζεις τη προσωπική μου σχέση και αδελφική φιλία με το Ανδρέα. Να σε υπενθυμίσω ότι με σένα γνωρίστηκα κάπου στο Λονδίνο σε φοιτητικές εκλογές το 1998 όταν ήσουν ο πρόεδρος της Αναγέννησης και μας έκαναν τα κονε οι Χάρης Γεωργιαδης, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Χάρης Φωτιου και Ανδρέας Χριστοφορίδης. Γνωρίζεις ακόμη ότι στήριξα το Ανδρέα και στις προηγούμενες εκλογές όταν δεν υπήρχε…Χριστοδουλίδης», πρόσθεσε.

«Δεν θέλω να υιοθετήσω τη παροιμία ότι… άλλου σε τρώει και άλλου κνίθεσαι… Στη πολιτική υπάρχουν νίκες αλλά υπάρχουν και ήττες. Στην ήττα όμως πρέπει να είμαστε μεγαλόψυχοι…. Όσο αφορά το ΚΟΑ καλύτερα άστο γιατί δεν σε παίρνει. Δεν θα με κρίνεις εσύ αλλά η ίδια η κοινωνία στη βάση των έργων, των διαδικασιών που ακολουθώ,τα ων λαθών και παραλείψεων μου και επεδίωξα και επιζητώ αυστηρή κριτική για να γίνομαι καλύτερος. Είσαι πολύ μικρός όμως να απειλας ότι δεν θα περνούν από τη Βουλή τα κονδύλια του ΚΟΑ επειδή δεν σε υποστήριξα…», τόνισε.

«Τελειώνοντας… ναι… έκανα ανάρτηση στο τοίχο μου για αποφάσεις συνδιαλλαγής για να πάρεις το χρίσμα του υποψηφίου, έγραψα για μια καταστροφική επιλογή και το αποτέλεσμα της Κυριακής επιβεβαίωσε πανηγυρικά τη δημοσίευση αυτή. Δεν θα επανέλθω απλά φιλικά σου λέω. Σύνελθε και πάψε να βλέπεις φαντάσματα. Έχασες γιατί Ήσουνα αδύνατη υποψηφιότητα και κυρίως γιατί πολλοί από τους υποψήφιους των κομμάτων που σε στήριξαν υποστήριξαν τις άλλες δυο υποψηφιότητες. Κυρίως δε υπήρξαν διαρροές και από το ίδιο σου το κόμμα…», κατέληξε.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τις καταγγελίες Τσίγκη για παρεμβάσεις του προεδρικού περιβάλλοντος προεκλογικά υποστήριξε και ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στο ΡΙΚ δήλωσε πως επιβεβαιώνει αυτά που είπε ο κ. Τσίγκης». Ανέφερε, παράλληλα, πως είχε ζητηθεί εγκαίρως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σταματήσουν οι παρεμβάσεις και ο κ. Χριστοδουλίδης δεσμεύτηκε πως αυτό θα γίνει, ωστόσο γίνονταν τηλεφωνήματα από υπαλλήλους του Προεδρικού, απαντώντας έτσι σε κάποιες αναφορές ότι αυτά τα πράγματα δεν ειπώθηκαν την ώρα που έπρεπε αλλά μετά τις εκλογές. Διερωτήθηκε, παράλληλα, αν είναι τυχαίο που ο Πρόεδρος έκανε κάθε εβδομάδα εγκαίνια έργων στον Στρόβολο.

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα