ΥΠΑΜ: Το Σχέδιο Διακίνησης οπλιτών έχει συμβάλει στη μείωση ατυχημάτων

Την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης οπλιτών της Εθνικής Φρουράς καταδεικνύουν ότι το Σχέδιο έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται για πρόληψη και περιορισμό των περιστατικών τροχαίων ατυχημάτων στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας.

Ο Υπουργός Άμυνας παρευρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην ετήσια τελετή βράβευσης των κληρωτών οπλιτών της Εθνικής Φρουράς, που χρησιμοποίησαν συστηματικά το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης, τη χρονική περίοδο μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2023 και της 31ης Μαΐου 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Λήδρα της CNP Ασφαλιστική.

Στο χαιρετισμό του ο Βασίλης Πάλμας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Πρώτο Εκτελεστικό Διευθυντή του Ομίλου CNP Ασφαλιστική Τάκη Φειδία, τον Γενικό Διευθυντή Ανδρέα Στυλιανού, καθώς επίσης και όλο το προσωπικό της εταιρείας για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία, αλλά και για την ευγενική χορηγία των 10 ηλεκτρονικών ταμπλετών οι οποίες παραδόθηκαν στους βραβευθέντες εθνοφρουρούς μας.

Συνεχάρη επίσης τους οπλίτες για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης Οπλιτών, το οποίο το Υπουργείο Άμυνας εφαρμόζει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται, όπως σημείωσε ο Υπουργός Άμυνας για ένα καινοτόμο σχέδιο το οποίο αφού δοκιμάστηκε αρχικά πιλοτικά βελτιώθηκε στην πορεία και καθιερώθηκε ως ένα απαραίτητο μέτρο που συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων μας παιδιών, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Εξηγώντας πως μέσω του Σχεδίου παρέχεται στους εθνοφρουρούς και στους συμβασιούχους οπλίτες της ΕΦ η δυνατότητα δωρεάν διακίνησης, κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τα στρατόπεδα, με λεωφορεία τα οποία μισθώνονται γι’ αυτόν τον λόγο, ο κ. Πάλμας τόνισε πως η εφαρμογή και λειτουργία του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης συμβάλλει στη μείωση της ταλαιπωρίας των οικογενειών των εθνοφρουρών και στον περιορισμό της οικονομικής τους επιβάρυνσης για τη διακίνηση των παιδιών τους. 

Πρόσθεσε ότι παράλληλα προάγει τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών, μειώνοντας την ανάγκη για χρήση ιδιωτικών οχημάτων, συμβάλλοντας στη μείωση της κίνησης στους δημόσιους δρόμους και της ταλαιπωρίας που αυτή επιφέρει και ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, σχετικά με θέματα βιωσιμότητας, περιορισμού των ρύπων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Αναφέροντας πως κύριο μέλημα του Υπουργείου Άμυνας αποτελεί η ασφαλής διακίνηση του προσωπικού, προς και από τα Στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Πάλμας τόνισε πως είναι πραγματικά πολύ λυπηρό, κάθε χρόνο, συνάνθρωποί μας, κυρίως νεαρής ηλικίας, να χάνουν τη ζωή τους ή να τραυματίζονται σοβαρά, λόγω μιας απερίσκεπτης και παρορμητικής ενέργειας, λόγω μια επιπολαιότητας και μιας στιγμιαίας έλλειψης προσοχής και περίσκεψης.

«Τα απτά αποτελέσματά του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης καταδεικνύουν ότι έχει συνεισφέρει καθοριστικά στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για πρόληψη και περιορισμό των περιστατικών τροχαίων ατυχημάτων στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς» υπέδειξε.

Και εξήγησε πως είναι γι’ αυτόν τον λόγο που η ορθή οδήγηση και η απόκτηση κουλτούρας οδικής συνείδησης στο προσωπικό της ΕΦ αποτελούν τομείς της οδικής ασφάλειας που απασχολούν το Υπουργείο Άμυνας καθημερινά.

Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ακολούθως ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούμε το οδικό δίκτυο, οφείλουμε να συμβάλουμε στη μείωση του κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων και στη διατήρηση της ασφάλειας, τόσο της δικής μας, όσο και των υπολοίπων.

«Με υπομονή, επιείκεια και συνεργασία, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι σε ετήσια βάση, σε συνεργασία με εγκεκριμένους μη κυβερνητικούς οργανισμούς, και με τη συμβολή της Αστυνομίας Κύπρου, διοργανώνονται ενημερωτικές διαλέξεις και παρουσιάσεις με σκοπό την εκπαίδευση, την παροχή πληροφοριών και την ευαισθητοποίηση του προσωπικού μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν στην οδική ασφάλεια.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι το Υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία