Ολοκλήρωση της Μεγάλης Παιδοκαρδιοχειρουρικής Εβδομάδας και επίσκεψη Μ. Δαμιανού και Χ. Γιαννάκη στο Απολλώνειο

Ακόμη μια μεγάλη παιδοκαρδιοχειρουργική βδομάδα στο Cardiac Innovation Center του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς όλα τα παιδιά αναρρώνουν καλά.

Το Cardiac Innovation Center του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου παρέχει καρδιοχειρουργική περίθαλψη στα παιδιά του νησιού εδώ και σχεδόν 3 χρόνια, καλύπτοντας περίπου το 90% των περιστατικών που παρουσιάζονται. Την εβδομάδα που μας πέρασε παρείχαμε περίθαλψη σε 6 βρέφη και παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες. Σημειώνεται ότι στη Κύπρο υπάρχουν σε μεγαλύτερη συχνότητα συγγενείς καρδιοπάθειες, οι οποίες σε άλλες χώρες είναι πολύ πιο σπάνιες.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Δαμιανό, καθώς και την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, συναντήθηκαν με τα παιδιά που χειρουργήθηκαν, καθώς και τους γονείς τους, παρέχοντας την στήριξη τους.

Οι προσπάθειες της πολιτείας, του Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών και του Cardiac Innovation Center του Απολλώνειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου είναι συνεχές για το καλώς νοούμενο συμφέρον της υγείας όλων των παιδιών, και ιδιαίτερα αυτών με συγγενείς καρδιοπάθειες. Στόχος η διασφάλιση της καλύτερης δυνατής φροντίδας και της ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά και στους γονείς τους.

Ο Υπουργός και η Γενική Διευθύντρια μοίρασαν δώρα στα παιδιά και συνομίλησαν με τους γονείς οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο περίθαλψης καθώς και για το ανθρώπινο και ζεστό περιβάλλον που έζησαν στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο από την ομάδα του Cardiac Innovation Center.

Σχετικά με το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, το πρώτο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο και μέλος του Ομίλου HHG, ιδρύθηκε το 1991 και έχει πλέον καθιερωθεί στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας. Με υπερσύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, το Απολλώνειο Νοσοκομείο είναι το μοναδικό νοσοκομείο στη Κύπρο που διαθέτει 120 και πλέον Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων με υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας. Επιπλέον, η άριστη νοσηλευτική φροντίδα, το εκπαιδευμένο προσωπικό και ο σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός καθιστά το Απολλώνειο πρωτοπόρο στο χώρο της Υγείας.

Δειτε Επισης

Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία