Κάηκαν πάσσαλοί της ΑΗΚ από τη φωτιά στην Πάφο-Τρέχουν τα συνεργεία για να επανέλθει η ηλεκτροδότηση

Πενήντα πάσσαλοι, τρεις μετασχηματιστές και πολλά καλώδια της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην επαρχία Πάφου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, αναφέροντας παράλληλα ότι η ΑΗΚ μετέφερε γεννήτριες στην περιοχή με αποτέλεσμα να ηλεκτροδοτηθούν εκ νέου σχεδόν όλα τα 17 χωριά, στα οποία είχε διακοπεί από χθες το απόγευμα η ηλεκτροδότηση από το δίκτυο της Αρχής.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι η ΑΗΚ διέκοψε από τις 3.26 το απόγευμα της Τρίτης την παροχή ηλεκτροδότησης σε 17 χωριά της επαρχίας Πάφου, όπου μαινόταν η πυρκαγιά, ενώ τα συνεργεία της Αρχής μετέβησαν αμέσως στην περιοχή και ανέμεναν να τους επιτραπεί η είσοδος στην περιοχή της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, «για να μπορέσουν να κάνουν, έστω και ένα οπτικό έλεγχο, για να δούμε πώς μπορούμε να δώσουμε ηλεκτροδότηση».

Είπε ακόμη ότι χθες βράδυ, η ΑΗΚ μετέφερε γεννήτριες στην περιοχή με αποτέλεσμα να ηλεκτροδοτηθούν εκ νέου σχεδόν όλα τα χωριά, με εξαίρεση το χωριό Χούλου και κάποιες περιοχές των χωριών Πολέμι και Ψάθι, λόγω δυσκολιών που αντιμετώπισαν τα συνεργεία.

«Στόχος της Αρχής είναι να ηλεκτροδοτηθούν σήμερα, από το δίκτυο της ΑΗΚ, όλα τα χωριά της περιοχής» στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από το δίκτυο, υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι «μπορεί να απομείνουν για αύριο να ηλεκτροδοτηθούν κάποια μεμονωμένα υποστατικά, ίσως κάποιες υδραντλίες, αν δεν προλάβουμε σήμερα».  

Επίσης, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι στην περιοχή βρίσκεται η Διεύθυνση και συνεργία της ΑΗΚ από άλλες επαρχίες που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές τις οποίες υπέστη το δίκτυο ηλεκτροδότησης και πρόσθεσε πως για αυτό τον σκοπό έχει στηθεί κέντρο στην περιοχή, όπου έχουν μεταφερθεί τα σχετικά υλικά.

«Δυστυχώς είναι δύσβατη η περιοχή, ενώ υπάρχουν σημεία που μεταφέρθηκαν ερπυστριοφόροι εκσκαφείς για να ανοίξουν δρόμους έτσι ώστε «να έχει πρόσβαση το συνεργείο μας στα σημεία που είναι οι καμένοι πάσσαλοι, μέσα στο δάσος της Πάφου», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τους πληγέντες παραγωγούς-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας
Καταγγέλλει εμπρησμούς και στην Ορούντα ο Λογγίνος-«Θεάθηκε αυτοκίνητο να βάζει τρεις εστίες»
Μαρτυρία για τη φονική πυρκαγιά-«Ξεκίνησε από τον δρόμο προς το Άρσος, όχι από τον ποταμό ή από τον σκουπιδότοπο»
Καταστράφηκαν 400 πάσσαλοι της ΑΗΚ από την πυρκαγιά-Εγκαταστάθηκαν γεννήτριες σε επτά κοινότητες
Ζημιές σε 191 κατοικίες, κάηκαν 120 οχήματα-Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών στην ορεινή Λεμεσό (pics)
Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος, σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση-Κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές
Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
LIVE: Περιπολίες της Αστυνομίας μετά από καταγγελίες για κλοπές σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές
Η φωτιά που έσβησε την ελπίδα και οι δηλώσεις Χαρτσιώτη-Παναγιώτου που «αναζωπύρωσαν» τις αντιδράσεις